Boeing trebuie să dezvolte în 90 de zile un plan cuprinzător pentru a rezolva problemele de calitate ale avioanelor sale

Şeful FAA a cerut planul într-o declaraţie critică la adresa producătorului de avioane, în urma unei întâlniri de o zi întreagă cu CEO-ul Dave Calhoun, care a avut loc marţi.

”Boeing trebuie să se angajeze la îmbunătăţiri reale şi profunde. Efectuarea schimbărilor fundamentale va necesita un efort susţinut din partea conducerii Boeing şi îi vom trage la răspundere la fiecare pas, cu repere şi aşteptări înţelese de comun acord”, a spus administratorul FAA, Mike Whitaker.

Calhoun a declarat că echipa de conducere a Boeing este ”total angajată” să abordeze preocupările FAA şi să dezvolte planul.

”Avem o imagine clară a ceea ce trebuie făcut. Boeing va dezvolta un plan de acţiune cuprinzător cu criterii măsurabile care demonstrează schimbarea profundă pe care o cer administratorul Whitaker şi FAA”, a spus Calhoun.

Boeing s-a străduit să explice şi să consolideze procedurile de siguranţă după ce un panou de uşă s-a detaşat în timpul unui zbor din 5 ianuarie al unui avion nou 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines, forţând piloţii să efectueze o aterizare de urgenţă în timp ce pasagerii erau expuşi la o gaură deschisă la 5.000 de metri deasupra solului.

Bloomberg News a relatat miercuri că Departamentul de Justiţie examinează explozia avionul MAX9 al Alaska Airlines, pentru a determina dacă se încadrează într-un acord de urmărire penală amânat, din 2021, pentru două accidente mortale suferite de avioane 737 MAX 8, în 2018 şi 2019, care au ucis 346 de persoane.

Dacă procurorii determină că explozia MAX 9 este o încălcare a acestui acord, Boeing ar putea răspunde penal, se arată în articol, citând o sursă neidentificată.

Boeing a declarat luna trecută că DOJ analizează în prezent dacă compania şi-a îndeplinit obligaţiile în temeiul acordului.

Departamentul de Justiţie a refuzat să comenteze miercuri.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed