Bolnavii de cancer pot beneficia de radioterapie la privat decontată de CNAS

Potrivit unui comunicat al centrului, deşi costul tratamentului de radioterapie oferit de OncoFort este de 3-4 ori mai ieftin decât în străinătate, pacienţii din România suportă destul de greu cheltuielile unui tratament oncologic complet la privat.

„Majoritatea pacienţilor neoplazici şi-au manifestat dezamăgirea că nu îi ajută cu nimic calitatea de asigurat în această situaţie. Acesta este şi motivul pentru care am făcut toate diligenţele, pentru a reuşi să intrăm în contract cu Casa de Asigurări, astfel încât pacienţii să poată accesa în privat, mult mai uşor, servicii eficiente de radioterapie”, a declarat Robert Chiţan, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

 

Pentru a beneficia de reduceri, pacientul trebuie să vină cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie, cu recomandarea ”internare radioterapie”, iar reducerile ajung până la 50% din costul şedinţelor de radioterapie 3D (50% pentru 3D-CRT şi 32% pentru IMRT) diferenţa fiind achitată de pacient sub forma unei coplăţi.

 

„Pentru ca pacientul să primească reducerea, trebuie ca medicul trimiţător să fie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, indiferent că este vorba de Bucureşti sau provincie. Pentru un număr mediu de şedinţe de radioterapie, reducerea oferită pacientului ajunge la aproape 2.200 euro”, a precizat dr. Ramona Ionescu, specialist radioterapie OncoFort.

 

OncoFort, primul centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România, a reuşit să ofere pacienţilor oncologici oportunitatea de a beneficia de servicii moderne de radioterapie începând cu anul 2010, fiind un an de cotitură pentru întreg sistemul oncologic românesc, deoarece majoritatea pacienţilor nu puteau beneficia de radioterapie 3D decât în străinătate. Acesta a fost şi motivul pentru care cele două tehnici de conturare tridimensională – 3D-CRT şi IMRT – s-au făcut în premieră la centrul OncoFort.

 

„Am reuşit să punem la punct un sistem privat de medicină care să răspundă nevoilor actuale ale pacientului neoplazic european. Drumul nu a fost uşor, însă investiţiile curajoase în aparatură de ultimă generaţie, specializarea cadrelor medicale în străinătate, colaborarea cu cei mai renumiţi oncologi din Austria şi implementarea de servicii medicale oncologice complementare au făcut ca România să recupereze decalajul de 15-20 ani faţă de tratamentele oferite în occident”, a punctat Robert Chiţan.

 

În 2012, OncoFort a reuşit să ofere servicii de diagnostic şi tratament oncologic pentru 2.700 de pacienţi.

 

Centrul oncologic oferă servicii oncologice complete, radioterapie, chimioterapie, consultaţii internaţionale de first şi second opinion, iar din semestrul doi se va deschide şi secţia de chirurgie oncologică din cadrul spitalului privat, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed