x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(7) "politic"

BREAKING NEWS: Ludovic Orban riscă să NU mai ajungă premier!

Partidul Naţional Liberal susţine programele de investiţii la nivel local şi nu numai că va finaliza programul PNDL 2, dar va continua acest tip de programe, a declarat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, adăugând, însă, că banii vor fi alocaţi prin criterii stabilite prin lege şi nu prin "pixul unui ministru". Decizia este surprinzătoare, pentru că USR a spus clar că dorește desființarea PNDL, existând riscul ca parlamentarii Uniunii să refuze să îl sprijine pe Orban în încercarea de a ajunge premier.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.10.2019, 17:53

“Comunităţile locale, în special acele comunităţi locale care nu au resurse ca să se dezvolte, au nevoie de susţinerea în cadrul unui program de investiţii care să fie finanţat de la bugetul de stat. Acest program de investiţii, de-a lungul timpului, a purtat mai multe forme. A început de la Hotărârea de Guvern 577 din perioada Guvernului Convenţiei, a continuat cu Ordonanţa 7 în perioada guvernului liberal, a continuat cu ceea ce se numeşte PNDL, se numea PNDI în guvernarea anterioară. Întotdeauna a existat şi să ştiţi că în toate ţările există astfel de programe guvernamentale de investiţii care au ca obiectiv să reprezinte un suport pentru dezvoltarea comunităţilor locale mai sărace, unde nu există resursele necesare pentru a putea susţine. (…) Ca atare, spun limpede şi clar: PNL a susţinut, susţine şi va susţine astfel de programe de investiţii. Nu numai că vom finaliza acest PNDL 2, dar cu siguranţă, după finalizarea PNDL 2, vom continua acest tip de programe de investiţii”, a afirmat Orban, după şedinţa conducerii PNL, întrebat în legătură cu poziţia partidului faţă de PNDL.

 

El a precizat însă că nu trebuie să existe suprapuneri în privinţa alocării resurselor financiare, anunţând că vor fi stabilite, prin reglementări legale, criteriile care vor sta la baza deciziilor de alocare a fondurilor.

 

“Sigur că una dintre misiunile fundamentale pe care le va avea viitorul guvern va fi misiunea de a negocia acordul cu Comisia Europeană privitor la viitorul exerciţiu financiar multianual – bugetul UE pe 2021 – 2027. Lucrurile trebuie gândite foarte temeinic, ce se poate finanţa prin fonduri europene nerambursabile dintre investiţiile locale, trebuie finanţate prin fonduri europene şi doar acele comunităţi locale care nu pot să acceseze fonduri europene sau acele tipuri de investiţii care sunt necesare, dar pentru care nu există resursele necesare din finanţarea nerambursabilă de la UE, vor face obiectul unui program guvernamental de investiţii în comunităţile locale. Nu o să mai existe suprapuneri”, a spus Orban.