Ce măsură ia Guvernul pentru combaterea evaziunii fiscale

Modernizarea vămilor

Guvernul a anunțat că va demara un program de modernizare a vămilor, multianual, până în 2030, care va avea un buget de până la 1 miliard de lei, a spus premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern

„Discutăm azi și o măsură esențială pentru combaterea evaziunii fiscale. Demarăm un Program Multianual de Modernizare și Dezvoltare a Infrastructurii Vamale până în 2030, cu un buget de până la 1 miliard de lei. Înființăm un Centrul Național de Analiză Imagistică Vamală, care să analizeze imaginile scanate. Sistemele vamale vor fi interoperabile cu cele ale CNAIR și Poliției de Frontieră. Astfel, Vama va putea combate mai eficient fraudele, evaziunea fiscală, contrabanda și traficul de droguri”, a transmis premierul.

Ministerul Finanțelor și Vama au început să instaleze scannere în mai multe puncte de frontieră, parte dintr-un proiect cu buget de 100 de milioane de euro pentru instalarea a 26 de scannere.

Totodată, el a anunţat o decizie privind procesul de reorganizare a Ministerului Finanţelor, ANAF şi altor instituţii guvernamentale din subordinea acestui minister.

„Sper ca la toate şedinţele următoare să avem câte două ministere care vin cu schema de reorganizare ca să finalizăm tot procesul până la finalul lunii, cum ne-am propus”, a completat Marcel Ciolacu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed