Ce salarii au şefii BVB

Conform prospectului de admitere la tranzacţionare a acţiunilor Bursei de Valori Bucureşti, cheltuielile cu membrii Consiliului Bursei şi conducerii executive, totalizând 15 persoane, au repezezentat 20% din totalul cheltuielor cu salariile. Operatorul de piaţă a încheiat anul 2009 cu 65 de salariaţi, iar alături de membrii Consiliului de Administraţie, a avut cheltuieli cu salariile de 1,9 milioane de euro. Suma reprezintă aproape 60% din cheltuielile totale.

Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti a încasat anul trecut aproape 71 de mii de euro, echivalentul unui salariu mediu brut de aproape 6 mii de euro. Directorul general a încasat prime brute şi alte sume în valoare de peste 12 mii de euro.

Alin Barbu a încasat, în 2009, în total, peste 76 de mii de euro. El a fost numit director general adjunct în iulie 2009. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Stere Farmache, a încasat anul trecut de la BVB 15 mii de euro brut, prezenţa la şedinţe fiind remunerată cu o sumă netă fixă de 3 mii 700 de lei. Farmache a mai încasat 4 mii 300 de euro pentru primele două săptămâni din 2009 în care a ocupat şi funcţia de director general.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed