Cea mai puternică diplomă în marketing din lume vine în România

Răspunsul scurt – diplomele Chartered Institute of Marketing (CIM) din Marea Britanie sunt cele mai înalte certificări internaţionale în marketing. Printre românii care au obţinut deja certificări CIM pe cont propriu se numără Aneta Bogdan, managing partner al companiei de consultanţă şi branding Brandient şi Oltea Belciuganu, directorul de marketing al CEC Bank, omul care a lansat şi coordonat procesul de rebanding al celei mai vechi bănci din România. Certificările CIM, cel mai bine cotate din marketing la nivel internaţional, îţi aduc plus-valoare, pentru că te supraspecializează într-un domeniu de nişă, printr-un program extrem de aplicat la business-ul în care activezi, pe lângă setul de competenţe tehnice specifice pe care le dobândeşti la absolvirea programului.

De acum însă, nu mai eşti nevoit să faci programul pe cont propriu. Absolvenţii de facultate care vor o certificare profesională de vârf în marketing pot urma masteratul de profil, oferit de Universitatea Bucureşti în parteneriat cu Oxford College of Marketing, centru de studiu acreditat al Chartered Institute of Marketing (CIM).

La absolvirea programului de master antemenţionat vei obţine o dublă certificare profesională, ca efect al parteneriatului încheiat între Oxford College of Marketing şi Universitatea Bucureşti (parteneriat exclusiv). Concret, vei obţine o diplomă de master în publicitate din partea Universităţii Bucureşti şi o certificare internaţională în marketing digital – a Communication Advertising & Marketing (CAM).

Communication Advertising & Marketing (CAM) face parte din Chartered Institute of Marketing (CIM), cea mai prestigioasă instituţie de marketing din lume, care activează piaţa britanică de 100 de ani.
Masteratul de Consultanţă şi Expertiză în Publicitate, din cadrul Facultăţii de Litere, Departamentul Ştiinţe ale Comunicării este acreditat ARACIS din anul 2007, ca masterat profesional.


Ce trebuie să ştii despre diplomele CAM


Adela Rogojinaru, directorul programelor de comunicare şi relaţii publice din cadrul Facultăţii de Litere, ne-a furnizat detalii relevante cu privire la admiterea şi costurile programului în România.


Profilul candidatului vizat de acest program: absolvenţi de facultate, predominant femei din urban, între 24-35 de ani, care optează pentru reconversie profesională sau care vor să se supraspecializeze într-un domeniu în care deja activează.
Masteratul pregăteşte în principal specialişti în planificare strategică.


Înscrierea şi admiterea la masterat.
Concret, absolvenţii de facultate se pot înscrie la programul de master sus-menţionat în septembrie 2012.
Admiterea la acest program constă într-un examen scris – un eseu (2 ore timp la dispoziţie pentru redactarea lui), urmat de un interviu. E important de precizat că în cele 2 etape ale admiterii îţi vor fi evaluate capabilităţi generale care te califică pentru programul de masterat recunoscut internaţional, mai exact – anumite disponibilităţi cognitive necesare pentru a dobândi competenţele specifice din cadrul programului de master. Precizăm că fiind vorba de un program internaţional, e imperativă cunoaşterea la nivel avansat a limbii engleze.

Dacă ai fost admis în program, trebuie să ştii că pentru a obţine certificarea CAM trebuie să parcurgi 3 module. Unul dintre ele va fi subvenţionat de stat, dar pentru celelalte două vei achita în jur de 800 de lire sterline (în total).
Programul este subvenţionat de la bugetul de stat, deci nu sunt alocate locuri cu taxă pentru masterul de marketing digital, însă, pentru a obţine certificarea internaţională trebuie să achiţi în total în cei 2 ani de program între minimum 1.000 de lire sterline şi maximum 3.000 de lire sterline. De unde vine diferenţa între 800 de lire (cele 2 module) şi 1.000-3.000 de lire? Diferenţa constă în cheltuielile pe care le implică deplasarea/stagiile de pregătire în Marea Britanie, şi alte taxe pe care le solicită CIM.


30 de locuri vor fi subvenţionate de stat pentru acest program. La finalul celor 2 ani de studiu vei obţine o diplomă CAM în marketing digital şi o diplomă de masterat în publicitate de la Universitatea Bucureşti.
În ceea ce priveşte exclusiv obţinerea diplomei CAM, vei trece printr-o serie de examene, susţinute online, pe platforma CAM, în orice sediu al Consiliului Britanic din ţară.
Candidaţii pot solicita informaţii referitoare la procedurile de examinare ale CIM, taxe şi cursuri –  Institutului de Marketing, a cărui pagină oficială o puteţi accesa aici.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri