Cel mai scump instrument muzical din România. Asigurat pentru 1,5 milioane de euro

România se mândrește cu unul dintre cele mai valoroase instrumente muzicale din lume. Toată lumea a auzit de celebrele viori Stradivarius, care au trecut prin mâinile a generații de mari muzicieni și mulți au fost uimiți de prețul de evaluare și asigurările lor.

În țara noastră, vioara Stradivarius Elder-Voicu este cel mai scump instrument de patrimoniu. Denumirea originală a instrumentului este „Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno 1702”. Vioara care timp de 20 de ani a fost în mâinile marelui violonist Ion Voicu, este asigurată pentru impresionanta sumă de 1,5 milioane de euro. Fabricată în anul 1702 în Cremona, această vioară este nu doar un simbol al excelenței muzicale, ci și o piesă de patrimoniu cultural inestimabilă. În urma concursului organizat de Filarmonica „George Enescu” București și Ministerul Culturii, violonistul Alexandru Tomescu (VIDEO) a câștigat dreptul de a cânta la prețioasa vioară până în 2028.

O istorie bogată și un sunet inegalabil

Cel mai scump instrument muzical din România! Vioara Elder Voicu a fost în custodia multor instrumentiști americani, germani și elvețieni și a fost cumpărată de statul român în 1956 de la o firmă din Berna la prețul de 80.000 de franci elvețieni.  Timp de decenii, vioara inclusă în catalogul „Antonio Stradivari”, editat la Koln, a încântat publicul din întreaga lume prin sunetul său cald, profund și distinctiv.

România se mândrește cu unul dintre cele mai valoroase instrumente muzicale din lume. Toată lumea a auzit de celebrele viori Stradivarius

Valoarea asigurată a viorii: 1,5 milioane de euro

Valoarea asigurată a viorii Elder Voicu nu reflectă doar prețul său de piață, ci și importanța sa istorică și culturală. Suma de 1,5 milioane de euro asigură protecția acestui instrument prețios împotriva oricăror eventuale daune sau pierderi. Aceasta este cea mai mare sumă pentru care a fost asigurat vreodată un instrument muzical în România.

Vioara de patromoniu, o comoară națională

Vioara Elder Voicu nu este doar un instrument muzical; este o comoară națională care simbolizează bogata tradiție muzicală a României. Asigurarea sa pentru o sumă atât de mare subliniază importanța protejării patrimoniului cultural, asigurându-se că generațiile viitoare vor putea continua să se bucure de acest remarcabil exemplu de artă lutieră.

În concluzie, vioara Elder Voicu nu este doar cel mai scump instrument muzical din România, ci și un simbol al excelenței și moștenirii culturale a țării noastre.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed