CFR Călători va lansa în octombrie serviciul de vânzare online a biletelor de călătorie

„Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, propune spre dezbatere proiectul privind normele de transport pe căile ferate din România, prin care operatorii de transport feroviar de călători pot stabili, prin reglementări proprii, alte modalităţi de admitere la transport a calatorilor. Astfel, pentru dezvoltarea şi diversificarea pieţii de vânzare a legitimaţiilor de călătorie în trafic feroviar intern, CFR Călători SA va lansa în cursul lunii octombrie 2009 serviciul de vânzare online a biletelor de călătorie cu rezervare de locuri pentru trenurile de călători de rang superior, care circulă în trafic intern, serviciu disponibil persoanelor fizice şi juridice”, a comunicat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Introducerea serviciului de vânzare online oferă posibilitatea deschiderii de noi canale de vânzare către persoane fizice şi pentru distribuitorii autorizaţi (agenţi privaţi, agenţii de turism – n.r.) în condiţii similare celor oferite de companiile aeriene de transport.

Persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vânzare online a legitimaţiilor de călătorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite (rută, dată ,tren, locuri etc.) şi plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.

Vânzarea online a legitimaţiilor de călătorie spre deosebire de emiterea legitimaţiilor prin ghişee presupune costuri mult mai reduse pentru CFR Călători deoarece nu sunt implicaţi operatori umani special instruiţi şi angajaţi în acest sens, nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea de echipamente şi licenţe pentru softurile de aplicaţie şi nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea cartoanelor termoreactive necesare pentru tipărirea legitimaţiilor.

De asemenea, acest serviciu este permanent la dispoziţia călătorilor 24 ore din 24 ore.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed