Cine este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. El s-a opus aderării României la Spațiul Schengen

0
20221130 42. Sitzung des parlamentarischen OEVP-Untersuchungsausschusses WIEN, OESTERREICH - 30. NOVEMBER: Bundeskanzler Karl Nehammer OEVP bei der 42. Sitzung des parlamentarischen OEVP-Untersuchungsausschusses am Camineum OeNB am 30. November, 2022 in Wien, Oesterreich. 221130_SEPA_32_017 Copyright: xMartinxJuenx SEPAxMedia,Image: 741199610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Martin Juen / imago stock&people / Profimedia

Cine este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. El s-a opus aderării României la Spațiul Schengen. România a ratat șansa de a intra în Spațiul Schengen.

Cine este însă omul care a stârnit o adevărată revoltă atât în România cât și la nivel european?

Cine este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. El s-a opus aderării României la Spațiul Schengen

Cine este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. El s-a opus aderării României la Spațiul Schengen

Karl Nehammer este cancelar al Austriei de la sfârșitul anului 2021 și președinte executiv al partidului federal al Partidului Popular Austriac.

El s-a născut pe 18 octombrie 1972 la Viena și a crescut într-o familie catolică și conservatoare din Viena. În anul 1992 a absolvit liceul și apoi a servit ca voluntar un an în Forțele Armate austriece, înrolându-se în cele din urmă până în 1996 și obținând gradul de locotenent.

Începând cu anul 1997, Nehammer a lucrat ca trainer de formare pentru ofițerii de informații pentru Ministerul Federal al Apărării.

Ascensiunea sa în politică poate fi descrisă ca fiind impresionantă. A fost numit ministru de Interne în cel de-al doilea guvern Kurz, iar sub conducerea sa, guvernul austriac a depus la mijlocul anului 2020 acuzații împotriva unei persoane care mărturisise că a spionat pentru serviciile secrete ale Turciei.

  • Cine este Karl Nehammer, cancelarul Austriei. El s-a opus aderării României la Spațiul Schengen

Totodată, el a fost unul dintre cei trei manageri publici de criză în timpul pandemiei COVID-19, fiind responsabil pentru aplicarea închiderilor restricțiilor. Este considerat un susținător puternic al politicii de refugiați a lui Sebastian Kurz.

Menționăm că Nehammer s-a dovedit inflexibil în 2021 în decizia de a deporta o familie care nu a obținut dreptul legal de a locui în Austria. Prinse în această situație erau și trei fete care, chiar dacă s-au integrat în Austria, una dintre ele fiind chiar născută pe teritoriul austriac, s-a luat decizia deportării. Decizia a rămas fermă în ciuda presiunii politice și publice încheiate cu proteste și petiții semnate de colegii de școală ai fetelor.

Cine este soția cancelarului austriac

Nehammer este căsătorit cu Katharina, membră a Partidului Popular, iar cei doi au fost criticați la începutul anului 2020 după ce soția cancelarului care atunci ocupa funcția de ministru de Interne, a fost numită purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Soția cancelarului a început să lucreze în sectorul privat în domeniul relațiilor publice în iulie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.