Putem fi ceva mai liniștiți. Al doilea sistem Patriot este în funcțiune

Sistem Patriot nou

Pregătirea operaţională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (“PATRIOT”) din România a fost certificată prin doborârea unei ţinte vii în poligonul de pregătire de la Capu Midia în timpul exerciţiului NATO Ramstein Legacy24, care s-a desfăşurat în perioada 3-14 iunie, informează Ambasada SUA la Bucureşti într-un comunicat.

Zeci de militari și generali din țările NATO au venit în România, pentru operaționalizarea sistemului Patriot. În largul Mării Negre au fost lansate două drone drept ținte, iar rachetele le-au lovit în ambele dăți. Cu o eficiență de 100%, sistemul o să intre de săptămâna viitoare în serviciul de luptă permanent. Practic, o să fie instalat lângă un oraș mare și o să funcționeze non-stop.

În timpul acestui exerciţiu, participanţii au certificat pregătirea operaţională a celui de-al doilea sistem Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (“PATRIOT”) prin doborârea unei ţinte vii în poligonul de pregătire din Capu Midia, arată comunicatul Ambasadei SUA. Acesta a fost al doilea exerciţiu tactic de apărare aeriană cu sistemele PATRIOT ale României, primul având loc în noiembrie 2023.

România a demonstrat un nivel ridicat de expertiză tehnică şi competenţă, pentru a se apăra împotriva ameninţărilor aeriene avansate. Încheierea cu succes a exerciţiului Ramstein Legacy demonstrează că România are capacităţile de apărare aeriană necesare pentru a-şi proteja cetăţenii şi teritoriul naţional, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.

De asemenea, potrivit Washingtonului, exerciţii precum Ramstein Legacy demonstrează, totodată, „conducerea şi angajamentul României” faţă de securitatea aliată, inclusiv „capacitatea de a găzdui forţe NATO şi de a utiliza cele mai moderne sisteme de apărare într-o coaliţie multinaţională”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed