AcasăPoliticCîțu s-a supărat că PSD a dat pe surse înțelegerea cu 5%...

Cîțu s-a supărat că PSD a dat pe surse înțelegerea cu 5% TVA la energie

Președintele PNL Florin Cîţu neagă acordul din coaliţie privind reducerea TVA la 5% în energie. Cîțu a declarat marți că nu a discutat cu Marcel Ciolacu acest lucru şi că este un fake news. De asemenea, Florin Cîțu ar fi transmis colegilor că nu mai participă la nicio întâlnire a Coaliției până când Guvernul nu va veni cu măsuri pe sectorul energetic.

”Nu s-a discutat (n.red. TVA 5% la energie). Am văzut că acest lucru a apărut, undeva pe surse. Fake news total, 100% fake news, nu s-a discutat aşa ceva (…) Singurul lucru pe care l-am spus a fost despre un TVA generalizat. Dacă vreţi să facem ceva, să ajutăm, este vorba despre TVA-ul generalizat, acolo putem să reducem ceva. Dacă mergem aşa punctual, nu ajutăm şi nu are sens să intrăm în discuţii, mai bine nu facem nimic şi la revedere”, a declarat președintele PNL.

Florin Cîțu s-a întâlnit luni după-amiază la Parlament cu Marcel Ciolacu și au discutat despre măsurile pentru sectorul energetic de la 1 aprilie. Surse social democrate au anunțat că cei doi lideri ar fi ajuns la un consens pe tema facturilor la energie: 5% TVA la energie și eliminarea certificatelor verzi.

La o zi diferență liderul PNL a negat informațiile. Deranjat de știrile apărute în presă, Cîțu ar fi transmis colegilor de partid că nu va mai participa la nicio ședință a Coaliției până când Guvernul nu va veni cu măsuri pe sectorul energetic. Cu toate acestea Florin Cîțu se află la această oră la Guvern la o întîlnire cu președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul Nicolae Ciucă.

Ultimele Articole