Compania de curierat Sameday anunţă intenţia de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria. Tranzacţia se află în analiză la Consiliul Concurenţei

”Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, Sameday, compania care a introdus livrarea în easybox în piaţa din România, anunţă intenţia de a prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria. Astfel, în urma potenţialei achiziţii, Sameday îşi va extinde infrastructura out of home din Ungaria cu 60% prin preluarea celor 450 de puncte de livrare deţinute de compania maghiară, precum si capacitatea de livrare home delivery”, anunţă compania.

Sprinter este o companie tradiţională de curierat expres din Ungaria, cu o istorie de 17 ani pe piaţă, care deserveşte un număr important de magazine online şi care va livra şi către România.â

Până la finalul anului 2024, reţeaua Sameday out of home din Ungaria va ajunge la aproape 2.200 de lockere easybox şi puncte de livrare, cu acoperire în toate marile oraşe şi regiuni din Ungaria şi care vor fi activate în perioada următoare pentru magazinele online care expediază crossborder.

„Construim o zonă de livrare unitară şi fără graniţe care va îmbunătăţi experienţa clienţilor şi va reduce costurile de livrare pentru magazinele online din România, Ungaria şi Bulgaria. Avem un plan ambiţios de a ajunge la 8.500 de puncte de livrare în regiune în acest an, iar eventuala preluare a infrastructurii Sprinter reprezintă un pas important. Vom continua extinderea accelerată prin creşterea numărului de easybox-uri şi introducerea unor noi puncte de livrare şi a sistemelor shop-in-shop, care vor sprijini la dezvoltarea şi mai accelerată a comerţului online în regiune”, a declarat Lucian Baltaru, CEO SAMEDAY Group.

În ultimele 12 luni, Sameday a înregistrat o creştere cu 115% a numărului de magazine online care au accesat serviciile de expediere crossborder, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu un total de 95 de milioane de colete livrate în regiune în ultimul an, prima companie românească de curierat care a deschis operaţiuni în afara graniţelor se află în al patrulea an de activitate în Ungaria şi al doilea an de prezenţă în Bulgaria.

Pe fondul trendului ascendent al numărului de colete livrate în regiune, în anul 2024 Grupul Sameday va investi aproximativ 30 de milioane euro in creşterea capacităţii de livrare prin extinderea reţelei out-of-home. 

Investiţia totală planificată de Grupul Sameday pentru 2024 este de peste 60 milioane euro şi va fi direcţionată către extinderea reţelei regionale out-of-home, dezvoltării tehnologice şi optimizarea capacităţii şi vitezei de procesare şi livrare.

Sameday este compania regională de curierat, cu o experienţă de 17 ani pe piaţa din România, o echipă de peste 5.000 de angajaţi şi parteneri şi o infrastructură digitală integrată. Compania este prezentă în România, Ungaria şi Bulgaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât şi livrare în peste 5.000 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă reţea de lockere din regiune.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed