Cum prepari ciorba de potroace tradițională. Rețeta perfectă pentru 1 ianuarie

Cum prepari ciorba de potroace tradițională. Rețeta perfectă pentru 1 ianuarie. După o masă copioasă de Crăciun, dar și de Revelion, ciorba de potroace este alegerea perfectă.

Această ciorbă este acrișoară, ușoară și de asemenea, face minuni la mahmureală și poate ușura digestia.

Cum prepari ciorba de potroace tradițională. Rețeta perfectă pentru 1 ianuarie

Rețeta tradițională de ciorbă de potroace este ușor de preparat și deseori o consumăm fie după nunți, botezuri, fie după sărbători.

Principalul ingredient al acestei ciorbe este zeama de varză acră, care este cunoscută în popor ca un bun ingredient după beţie, de aceea se serveşte ciorba de potroace după nuntă sau după petreceri mai importante.

Pentru ciorba de potroace, Ingredientele necesare sunt următoarele:

Cum prepari ciorba de potroace tradițională. Rețeta perfectă pentru 1 ianuarie

1-1,5 kg de măruntaie şi bucăţi de carne de pui

– 1 morcov

– 1 pătrunjel rădăcină

– 1 păstârnac rădăcină

– 1 fir de praz

– 1 ţelină mică

– 1 ardei roşu

– 200 g roşii în bulion sau 2-3 linguri de pastă de tomate

– 500-700 ml zeamă de varză acră

– 1 ceaşcă orez

– 1 legătură leuştean

Cum prepari ciorba de potroace tradițională. Rețeta perfectă pentru 1 ianuarie

În ceea ce privește modul de preparare, după sărbători e bine să folosim carne de pui, pentru că e mult mai ușoară decât cea de porc.

Luăm prima oară măruntaiele, pe care le curățăm bine și le lăsăm în apă rece. Acestea vor fi opărite alături de celelalte bucăți de carne, iar spuma se scoate cât este nevoie.

Se pun apoi legumele rădăcinoase primele, inclusiv prazul, iar mai târziu se pune şi ardeiul. Se lasă pe foc în jur de jumătate de oră şi după se adaugă orezul spălat şi scurs bine.

Se lasă câteva clocote şi se adaugă şi roşiile sau sucul de roşii făcut în casă sau bulionul. Se lasă cam un sfert de oră la fiert şi se pune peste şi zeama de varză. Aceasta trebuie să fie fierbinte şi se strecoară înainte de a fi pusă în ciorbă. Se pune treptat, după gust.

În cazul în care apa scade prea mult, atunci se mai poate completa, însă aceasta trebuie să fie tot fiartă, iar timpul de fierbere va crește cu 10 minute.

La final se stinge focul, se adaugă leuşteanul tocat mărunt, se pune capacul şi se serveşte caldă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed