Cum și când pot să primească pensionarii biletele de tratament în 2024

Pensionarii din România pot în curând să se bucure de biletele de tratament oferite de la stat. Care sunt condițiile?

Pensionarii asigurați pot deja să depună cereri la casa teritorială de pensii, unde biletele pentru prima serie au fost alocate. Din acest an, în lista beneficiarilor a fost inclusă o nouă categorie.

Mai exact, printre beneficiari fiind cuprinși și soțul/soția asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie 2024, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor.

Ce spune Casa de Pensii

„Soții sau soțiile asiguraților sau pensionarilor sistemului public, care nu au dreptul la bilet de tratament în nume propriu pot beneficia de bilet numai dacă însoțesc titularii de drept la tratament balnear și dacă nu se încadrează în categoria pensionarilorsau a asiguraților prevăzuți la art. 6 din legea nr. 360/2023”, se menționează la punctul D.2.8. din ordinul privind criteriile de acordare.

Pe de altă parte, această nouă categorie de beneficiari are în schimb obligația să plătească integral costul biletului, cel mai scump bilet pentru o durată de 16 zile, care include cazare, masă și tratament, ajungând la aproximativ 3.000 lei (2.968 lei).

Rămâne deci ca toți pensionarii interesați să depună cereri, iar mai apoi să aștepte un răspuns de la Casa de Pensii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed