Cum te organizezi pentru un joc de Airsoft

0
12

Airsoft este un joc foarte complex ce necesita precizie, rabdare si mult antrenament pentru a ajunge un jucator bun. De asemenea este important sa ai si o conditie fizica potrivita pentru terenul de joc ales.

De cele mai multe ori acest joc se practica pe terenul exterioare, in natura. Acolo sunt foarte multe zone de acoperit, iar cu cat mai multi coechipieri ies din joc, rolul tau devine din ce in ce mai important pentru castigarea meciului.

Fiind un joc cu tenta militara, pentru Airsoft trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri atunci cand te pregatesti sa intri pe campul de lupta alaturi de prietenii tai.

Echipament adecvat pentru jocul de Airsoft

In acest joc echipamentul este foarte important. Chiar daca bilele nu pot cauza rani, exista exceptii cand acestea se pot resimti pe piele mai rau decat te-ai astepta. Acest lucru se datoreaza in special lipsei unui echipament adecvat jocului de Airsoft, dar si a colegilor de joc care nu respecta regulamentul. Exista o distanta minima de la care se trage cu arma, iar acest lucru trebuie respectat de toti jucatorii pentru a nu aparea accidentari.

Din echipamentul de joc nu trebuie sa lipseasca ochelarii pentru protectia ochilor. Fiind cea mai sensibila parte a corpului expusa la exterior, riscul de vatamare grava este unul foarte mare. Ochelarii folositi in Airsoft trebuie sa fie rezistenti la impactul cu o bila. E indicat sa folosesti si masti speciale care acopera toata fata si care pot proteja si o parte din gat.

Impactul bilei de la o distanta foarte mica poate cauza leziuni la nivelul pielii. Pentru a evita acest lucru poti cumpara de pe site-ul celor de la NRG.ro protectii speciale precum: veste tactice, manusi, casti, cotiere, genunchiere sau vestoane. Echipamentele disponibile aici le imita in copie aproape identica pe cele militara. E important sa alegi echipamentul de joc si in functie de tipul de joc abordat. Un echipament prea greoi te poate impiedica sa te deplasezi rapid pe traseu.

Replici de arme Airsoft folosite

Dupa ce ai ales echipamentul, urmeaza sa alegi si replica de arma pe care o folosesti in timpul jocului. Armele din Airsoft sunt doar replici ale armelor adevarate. Acestea folosite in siguranta nu cauzeaza rani grave colegilor de joc. In alegerea replicii de arma potrivita, ai la dispozitie replici de arme Airsoft automate electrice, pe gaz si pe baza de arc.

In functie de tipul de arma aleasa si clasa de jucator pe care o preferi, vei alege si munitia. Greutatea bilei poate ajunge pana la 0.5 grame si poate influenta foarte mult directia si viteza de deplasare a bilei.

Foarte important de tinut cont este faptul ca nu trebuie sa te abati niciodata de la regulament.