Cum vrea UE sa puna taxa pe autostrada

Într-un interviu acordat publicaţiei germane, Welt am Sonntag, Violeta Bulc a spus că, în prezent, există numeroase sisteme în Europa şi că acest lucru reprezintă o povară pentru şoferi şi un obstacol în calea mobilităţii lor.

Germania intenţionează să introducă din 2016 o controversată taxă care îi vizează pe şoferii străini care folosesc autostrăzile germane. Şoferii germani vor plăti de asemenea taxa, însă aceasta va fi compensată printr-o reducere a actualelor taxe pe automobile. Guvernul german şi Comisia Europeană sunt prinse într-o dispută în legătură cu această măsură, despre care Bruxellesul spune că încalcă legislaţia comunitară.

Bulc, care va efectua săptămâna viitoare o vizită la Berlin, a declarat că, pe termen mediu, ar trebui să se lucreze la un sistem european pentru camioane şi automobile care să reglementeze taxele pe şosele în mod uniform pentru toate ţările din UE.

„În opinia mea, valoarea taxei ar trebui să se bazeze exclusiv pe numărul de kilometri parcurşi, şi nu ar trebui să depindă de timp”, a spus ea.

„Nu contează de unde vii – toată lumea va plăti numai pentru distanţa parcursă, printr-un sistem pentru întreaga UE. În prezent analizăm o astfel de idee”, a mai afirmat comisarul european.

Bulc nu a precizat dacă fiecare stat membru va fi nevoit să introducă o taxă pentru maşini bazată de distanţa parcursă.

„Există multe opţiuni – taxa ar putea fi obligatorie, dar este de asemenea posibil să fie făcută opţională, pentru ca ţările să decidă singure dacă şi pentru ce tip de drumuri vor să aplice o taxă bazată pe kilometrii parcurşi”, a declarat ea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed