x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(7) "politic"

Dăncilă vrea sancționarea jurnaliștilor care dezvăluie informații de interes public

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că orice persoană, indiferent dacă este ziarist de investigații, trebuie sancționat în conformitate cu normele europene dacă sunt încălcate drepturile la viață privată sau sunt folosite date personale, chiar și în cazul în care sunt informații de interes public.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.12.2018, 18:39

Ea a fost întrebată cum comentează posibilitatea ca ziariștii de la Rise Project să fie sancționați în virtutea regulamentului GDPR.

 

„În România există dreptul de opinie, dreptul la expresie dar în același timp avem un regulament european de protecție a datelor. Dacă sunt încălcate drepturile acestea, dacă e încălcată viața privată, dacă sunt folosite date personale, fiecare, indiferent de unde vine, indiferent cine este, trebuie sancționat în conformitate cu normele europene. Atâta timp cât avem un regulament european, el nu este opțional, e obligatoriu și i în România a fost aplicat acest regulament”, a declarat Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

 

Întrebarea a venit în contextul în care jurnaliștii de la Rise Project au fost amenințați după dezvăluirile  #Teleormanleaks care îi vizau pe Liviu Dragnea și apropiații lui din Tel Drum. Vacanțele din Brazilia la vila cumpărată de asociații din Tel Drum, precum și alte informații privind chefurile, vânătorile și altele asemenea, sunt văzute de PSD și de premier ca fiind aspecte ale vieții personale ale lui Liviu Dragnea și apropiaților săi și care nu trebuie prezentate public.