Deputatul AUR Adrian Axinia: Boloş, de ce te ascunzi? Îţi e frică să răspunzi?

Concret, ministrul de Finanţe ar fi trebuit să fie prezent astăzi, de la ora 16:00, la „Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor, la invitaţia AUR. Marcel Boloş a transmis înainte cu câteva ore să înceapă plenul că vrea să reprogrameze această acţiune pentru că se află în vizită în Statele Unite.

Nu este prima oară când Marcel Boloş refuză iniţiativele opoziţiei de a îl chema să dea explicaţii în Parlament, mai precizează Axinia, conform comunicatului de presă al AUR

Potrivit sursei citate, ministrul de Finanţe ar fi trebuit să vină cu explicaţii pentru:

„-Impozitarea concediilor medicale. De ce a ţinut patru luni acest impozit total aberant, mai ales pentru bolnavii cronici şi cei oncologici? După patru luni măsura a fost eliminată, însă doar parţial.

-Ce face Guvernul cu banii pe care îi împrumută la dobânzi uriaşe?

-Ce noi taxe are Guvernul în vedere pentru 2025?

-De ce nu este redusă taxarea muncii? Tot vedem declaraţii pe acest subiect, dar reforma salarizării nu a fost prezentată nici măcar ca draft.

-Ce măsuri are Guvernul în vedere pentru a reduce inflaţia galopantă şi deficitul bugetar?”.

Coaliţia PSD-PNL duce ţara spre un dezastru economic fără precedent, iar Marcel Boloş se face nevăzut la solicitările AUR de a da explicaţii românilor la „Ora Guvernului” din plenul Camerei Deputaţilor, mai arată sursa menţionată.
În ianuarie 2024, datoria publică a României a ajuns la 802 miliarde de lei, adică peste 50% din produsul intern brut! Este nevoie de un plan clar prin care Guvernul îşi propune să reducă datoria publică, dar însuşi omul care trebuie să ne răspundă întrebărilor nu vrea să dea explicaţii!
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat reprogramarea participării ministrului Finanţelor Marcel Boloş la „Ora Guvernului”, în plenul de luni, solicitare făcută de grupul parlamentar al AUR, pentru un alt plen a cărui dată nu a fost încă stabilită. Motivarea ar fi participarea, în prezent, a unei delegaţii a MFP la reuniunea de primăvară din SUA a Grupului Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed