Despăgubiri după furtună şi inundaţii. Câţi bani poţi primi

Despăgubiri după furtună şi inundaţii

Peste 200 de locuințe din București au fost afectate de furtuna de joi seară. În țară sunt peste o mie de case şi gospodării inundate, iar pagubele sunt pe măsură. Cei care și-au asigurat locuințele sunt norocoşi pentru că pot fi despăgubiți. Iar sumele nu sunt deloc mici.

Riscul de furtună a ajuns pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după riscurile de incendiu și explozie.

Despăgubiri după furtună şi inundaţii. În ultimii 10 ani, asiguratorii au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuințe – pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni. Ca să primiți despăgubiri trebuie să aveți încheiate polițe de asigurare facultative, pe lângă cele obligatorii. Și asta pentru că printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii ori inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal.

De exemplu, proprietarul unei case a primit nu mai puțin de 400.000 lei pentru că locuința i-a fost distrusă, anul trecut, de vremea extremă. O sumă de 4 ori mai mare față de valorile din anii trecuți.

Prima de asigurare PAD pentru o locuință din beton armat, având o sumă asigurată de 100.000 lei, este de 130 de lei/an.

Pentru locuința tip B, având o sumă asigurată de 50.000 de lei, prima de asigurare este de 50 de lei/an.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed