Detoxifierea. Metode propuse de medici și nutriționiști cu vastă experiență

Românii sunt printre europenii afectați în foarte mare măsură de stres. 70% dintre români au parte de stres la serviciu, conform unui studiu realizat în 2017 de către Organizația Internațională a Muncii.

Pe de altă parte, nivelul obezității în lume atinge niveluri alarmante în unele țări, iar în altele rata de creștere este critică, conform unui studiu realizat în 2017 de Nielsen CEE. România este una dintre țările unde obezitatea tinde să devină o problemă serioasă.

Astfel, stresul a ajuns un factor de risc major, iar combaterea acestuia ar trebui să fie o prioritate în societatea noastră.

Money.ro a lansat o serie de articole despre evitarea și tratarea stresului, în colaborare cu specialiști din domeniu.

Stresul, boala secolului 21. Ieșirea din labirintul unei vieți ca un calvar

Stresul poate fi combătut prin metode clinice clasice, cum ar fi de exemplu psihoterapia, însă există și metode noi, moderne, a lupta împotriva acestui flagel. Detoxifierea este una dintre acestea.

Un program de detoxifiere are ca rezultat ameliorarea sau îndepartarea unor probleme de sănătate: alergii, constipație, indigestie, dureri de cap, infertilitate, apetit sexual scăzut, sindrom premenstrual, dureri articulare, deficit de memorie, depresie, insomnie, greutate excesivă.

Poluanţii din apă, din aer, chimicalele din alimentele procesate industrial, oboseala  fizică, dar mai ales intelectuală (așa-numita stare de ”burn out”) pot fi cauza multor boli sau precursoare a unor maladii teribile.

Dr. Camelia Ștefănescu, medic la Centrul de Resetare a Sănătății Quantica 720

Dr. Camelia Ștefănescu este medic nutriționist al Loturilor Olimpice de Canotaj Feminin și Masculin ale României, MD, ND, MSN, specialist ESWT. Ea ne-a vorbit despre importanța detoxifierii, dar și despre riscurile care vin cu aceasta procedură, dacă nu este făcută corect.

Pentru foarte mulţi, sticlele colorate și costisitoare ale diverselor combinaţii de sucuri naturale de legume și fructe arată… sănătos.

Indiferent ȋnsă dacă ați încercat sau doar aţi auzit depre dietele detox, ȋntrebarea rămâne:

Sunt dietele de detoxfiere bune pentru tine?

Răspunsul cel mai scurt ar fi că orice avantaj pe care l-aţi puteţi obține de la o astfel de dietă ar putea fi umbrit de riscuri mari pentru sănătate.

Stilul de viață caracteristic omului modern nu este la fel de sănătos și echilibrat cum ar trebui să fie. Există o mulţime de factori ce ar putea duce la niveluri mai ridicate de deșeuri ȋn organism, la o capacitate slabă de prelucrare și eliminare a acestora, implicit la un risc crescut de boală.

Ar trebui să ȋnţelegem că avem nevoie de o detoxifiere zilnică, nu de o curățare ”de primăvară” cu remedii dure o dată pe an.

Poluanţii din apă, din aer, chimicalele din alimentele procesate industrial, oboseala  fizică, dar mai ales intelectuală (așa-numita stare de ”burn out”) pot fi cauza multor boli sau precursoare a unor maladii teribile. 

Știați că stresul îngrașă? Recomandările nutriționiștilor pentru a evita kilogramele în plus

Avem acum și în România echipamente medicale de ultimă generație ce pot măsura și analiza starea energetică a celulelor, a organelor, implicit a sistemelor corpului uman.

Aceste sisteme medicale produc impulsuri electromagnetice cu diverse spectre de frecvenţe de la 1 Hz la 1 milliard de Hz. Din ȋmbinarea selectivă a acestora rezultă peste 200 de programete rapeutice adaptabile unui tratament individualizat vizand re-activarea celulelor aflate ȋn stare de degradare bio-energetică.

Sunt anihilate totodată microorganismele identificate și se stimulează eliminarea deșeurilor stocate sau a reziduurilor obţinute din reacţiile chimice ale organismului, ce ajung să blocheze filtrele noastre.

Pentru că, din fericire, corpul „se curăță” singur. Pentru că suntem ȋnzestraţi cu  sisteme de detoxifiere extrem de performante.

Organele noastre principale filtre de detoxifiere sunt reprezentate de:

  • – tractul digestiv,
  • – rinichii,
  • – pielea,
  • – plămânii,
  • – ficatul,
  • – sistemul limfatic;
  • – sistemul respirator.

De ce oare atunci nu ȋncercăm să mâncăm și să trăim într-un mod care să susțină detoxifierea naturală a organismului, tot timpul, neintervenind brutal cu o dietă detox?

Vă recomand 9 pași pe care îi puteți face în fiecare zi pentru a ajuta corpul să-și facă singur munca de detoxifiere naturală.

Mâncați cantităţi rezonabile de alimente la o masă

Ȋntr-o lume ȋn care marketingul ne face să cumpărăm mai mult decât avem nevoie, ȋn care oferta pieţei este foarte mare și e susţinută de substanţe ”ajutătoare”, pesticide, amelioratori, potenţiatori de gust, conservanţi, etc, este evident că dacă vei consuma prea mult, probabil că vei acumula implicit mai multe toxine decât poate elimina organismul tău. Consumul, de exemplu, al unui biscuit în loc de șase este… o dietă de detoxifiere reală pentru corpul tău. Nu te grăbi, mestecă-ţi mâncarea. Cu toți suntem fericiţii posesori ai unor ”zdrobitoare și storcătoare anatomice” – dinții și stomacul. Folosește-le.

Mâncați vegetale și atunci când este posibil alegeți opțiunile organice

Legumele și fructele conțin compuși care pot ajuta corpul să se ocupe de toate substanțele chimice care intră. Plantele și animalele crescute organic sunt, în general, mai puţin ”ȋmbibate” de substanţe tip toxină pentru organism, cum ar fi pesticidele, hormonii, antibioticele etc.

Ȋncercaţi să nu luaţi ȋn greutate

Anumiți compuși din hrană sunt solubili în grăsimi și se pot acumula în grăsimile corporale. Mai puțină grăsime corporală ȋnseamnă mai puțin loc de depozitare pentru substanțele chimice potențial problematice.

Beți suficiente lichide

Și folosiți un filtru de apă, dacă suspectaţi că sursa de la care vă alimentaţi nu este ȋn regulă. Rinichii sunt organe importante de eliminare a unor deșeuri prin intermediul urinii. Dar să nu exagerați: aportul de lichide trebuie să echilibreze electroliții corpului, nu să suprasolicite ȋntreg sistemul cardio-vascular. În general, puteți evita suprahidratarea dacă nu consumați mai mult de un pahar de apă pe oră.

Lăsaţi pauză suficientă între cină și micul dejun

În timpul perioadelor scurte de post (cum sunt cele de peste noapte), corpurile noastre elimină resturile celulare. Dacă ați terminat să mâncați la cină la ora 19:00 – 20.00, puteţi lua mânca micul dejun la ora 7:00. Aceasta conferă organismului o pauză suficientă de la alimente, pentru fiecare ciclu de 24 de ore. Acest lucru ar putea, de asemenea, să vă îmbunătățească somnul, care este unul dintre factorii esențialice permite corpului tău să se recupereze în mod corespunzător.

Ieșiți afară la soare și aer curat în fiecare zi

Sursa primară de sinteză a vitaminei D se face prin expunere la razele ultraviolete ale soarelui. Când acesta vine ȋn contact direct cu pielea, organismul își va face propria vitamină D și ȋși va asigura astfel aproximativ 80-90% din rezerve. Nu numai că sintetizăm vitamina D prin expunere directă la soare, dar putem să respirăm un aer mai curat în plămânii noștri și… să auzim sunetele naturii, atunci când reușim să ajungem măcar 30 de minute ȋntr-un parc.

Faceţi mișcare în mod regulat

Stimularea circulaţiei sângelui vă va ajuta să obţineţi o oxigenare mai bună acolo unde este necesar, să aduceţi mai mulţi nutrienţi, dar și să eliminați mai eficient produsele uzate.

Limitați suplimentele alimentare inutile

Suplimentele nu echivalează automat cu sănătatea. Ȋn loc să fii ȋn formă maximă, s-ar putea să te trezești de fapt cu dureri de cap, stări de greaţă, iar petermen lung, s-ar putea să ȋţi suprasoliciţi ȋn special ficatul. De exemplu, calciul ȋn exces se poate depune ȋn diverse ţesuturi. Fierul ȋn exces se depozitează ȋn ficat și ȋn pancreas, magneziul poate deranja, ȋn cantităţi prea mari, funcţia renală.

Suplimentele alimentare sunt benefice pentru organism doar ȋn cazul ȋn care știi sigur că ai carenţe. Și acestea pot să fie depistate doar ȋn urma unor analize de laborator.

Verificați produsele cosmetice

Pielea noastră este cel mai mare organ. În fiecare zi lăsăm o mulţime de substanțe chimice să intre în contact cu ea. Acestea intră apoi în sângele nostru și circulă în tot corpul. Dacă doriți să nu vă împovărați corpul cu prea multe substanțe chimice, verificați-vă produsele corporale.

Dar sănătatea nu este ȋntotdeauna motivația principală pentru mulţi dintre cei care apelează la o dietă de detoxifiere. Unii au obiective mult mai simple: să piardă în greutate și să intre în numere mai mici la ȋmbrăcăminte.

Dacă pierderea în greutate este obiectivul tău, există moduri mai inteligente și mai ales, permanente de a face acest lucru.

Asadar, sfatul meu nr 1, 2 și 3 – Apelează la un specialist!

Despre detoxifiere fizică ne-a vorbit și dr. Marilena Murguleț, specialist în medicină holistică, integrativă, cuantică și nutriție, cu peste 25 de ani de experiență.

Dr. Marilena Murguleț, medic la Centrul de Resetare a Sănătății Quantica 720

Detoxifierea presupune reducerea încărcăturii toxice a organismului. Considerăm toxină orice substanță care are efecte negative asupra organismului, generând intoleranțe, alergii și o stare generală de boală.

Corpul uman se detoxifică automat în fiecare zi; organismul are propriile sale acțiuni detoxifiante fiziologice, naturale: digestia, urinarea, transpirația, respirația.

În vremurile noastre moderne, pline de poluare, metale grele, radiații de la computere și telefoanele mobile, de țigări, de solvenți brutali de curățare, spray-uri industriale, pesticide chimice, de acțiuni militare, de alcool și multe altele, organismul a devenit supraîncărcat cu diverse toxine. Așa încât, trupurile noastre au nevoie de ajutor din când în când.

Un program de detoxifiere are ca rezultat ameliorarea sau îndepartarea unor probleme de sănătate: alergii, constipație, indigestie, dureri de cap, infertilitate, apetit sexual scăzut, sindrom premenstrual, dureri articulare, deficit de memorie, depresie, insomnie, greutate excesivă.

Este de dorit ca detoxifierea să fie delicată, ușor de realizat, simplă și minimală.

Există alimente detoxifiante: sucurile de fructe și de legume, apa, alimente crude, germeni, frunze, fructe, vegetale, cereale integrale, legume, semințe.

Alimente de evitat: zahăr, alimente prăjite, produse lactate, alcool, cofeina.

Detoxifierea este susținută de consumul de lichide, de exercițiile fizice constante, respirație, periajul pielii.

Beneficiile pricipale ale detoxifierii țin de resetarea:

  • – poftelor alimentare nesănătoase (dulciuri rafinate, sucuri carbogazoase dulci, alimente rafinate din făină albă fie dulci, fie sărate, alimente prăjite sau grase, produse de patiserie, etc)
  • – mâncatului compulsiv și/sau nocturn
  • – obiceiurilor alimentare nesănătoase (lipsa unor mese regulate, ronțăieli între mesele principale, lipsa micului dejun, etc).

Detoxificarea implică un set de intervenții care vizează:

  • – Gestionarea alimentelor care creează dependențe sau a tulburărilor de comportament alimentar
  • – Substituirea lor cu alimente și comportamente specifice unui stil de viață sănătos.

În cadrul clinicii Quantica720 folosim terapii specifice pentru detoxifierea organismului după cum urmează:

  1. Terapia la nivelul membranei celulare cu frecvențe transferate în corp cu prin intermediul microcurenților cu ajutorul tehnologiei TimeWaver Frequency și Global Diagnostic necesară deschiderii și suportului filtrelor corpului: rinichii, tubul digestiv, aparatul respirator, pielea și sistemul limfatic, dar și pentru mișcarea toxinelor din depozitele intracelulare în circulație; 
  2. Ozonoterapia;
  3. Sauna cu far-infrared; 
  4. Masaj;
  5. Detoxifiere mental-emoțională cu ajutorul psihoterapeutului sau coach-ului.

Pentru unii pacienți, detoxifierea reprezintă o primă etapă din sistemul de tratament, un prim pas spre un stil alimentar sănătos și o cale eficientă de prevenție.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed