AcasăGeneralDirector ACCEPT: ”Am încălcat cu bună ştiinţă limita de 500 de participanţi...

Director ACCEPT: ”Am încălcat cu bună ştiinţă limita de 500 de participanţi la marș”

Teodora Ion-Rotaru, director executiv ACCEPT, precizează, într-un comunicat de presă, că a încălcat cu bună ştiinţă limita de 500 de participanţi la marșul Bucharest Pride, deoarece consideră că restricţiile impuse protestelor civice sunt neconstituţionale şi neadaptate actualei situaţii pandemice și anunță că va contesta în instanță măsurile luate de Guvern.

„Astăzi am primit prima mea amendă şi sunt mândră de ea. Bucharest Pride a fost organizat de către Asociaţia ACCEPT la solicitarea mea, deci am fost amendată ca persoană fizică. Am încălcat cu bună ştiinţă limita de 500 de participanţi pentru că noi considerăm că restricţiile impuse protestelor civice sunt neconstituţionale şi neadaptate actualei situaţii pandemice. Libertatea de întrunire nu este inferioară libertăţii de conştiinţă a cultelor religioase şi nici dreptului cetăţenilor de a se bucura de activităţi culturale. Am ieşit în stradă pentru a ne apăra libertatea de întrunire, libertatea de exprimare şi ne-am asumat consecinţele. Vom contesta în instanţă această amendă şi avem încredere că ne vom găsi dreptatea în faţa judecătorilor constituţionali. Astăzi Jandarmeria şi-a făcut datoria, a protejat participanţii la marş şi era normal să ne amendeze. În instanţă vom critica măsurile adoptate de Guvern, nu doar sancţiunea contravenţională aplicată justificat de Jandarmerie”, a declarat Teodora Ion-Rotaru, director executiv ACCEPT, citată în comunicat.

Asociația ACCEPT estimează că numărul participanţilor la Marşul Bucharest Pride 2021 a fost de aproximativ 10 000 de persoane. Organizatorii au distribuit măşti participanţilor la marş, au oferit acestora dezinfectant la punctul de acces şi au solicitat respectarea regulilor de distanţare socială.

Jandarmeria București a anunțat că a amendat cu 7.000 de lei organizatorii Bucharest Pride, din cauza depășirii numărului maxim de 500 de participanți la marșul de sâmbătă seara de pe Calea Victoriei.

 

 

 

Ultimele Articole