E scandal la Google. ”Greşelile sunt inacceptabile”

0

CEO-ul Google, Sundar Pichai, a abordat greşelile companiei în materie de inteligenţă artificială, care au determinat compania să-şi retragă offline funcţia de generare de imagini Gemini, pentru teste suplimentare, afirmând, într-o notă de marţi seară, că acestea sunt ”inacceptabile”, transmite CNBC.

Pichai a numit inexactităţile ca fiind ”problematice” şi a spus că ”i-au ofensat pe utilizatorii noştri şi au arătat părtiniri”.

Informaţia a fost publicată pentru prima dată de Semafor.

Google a lansat pe piaţă generatorul de imagini la începutul acestei luni, prin Gemini, principalul grup de modele AI al companiei.

Instrumentul permite utilizatorilor să introducă solicitări pentru a crea o imagine.

În ultima săptămână, utilizatorii au descoperit inexactităţi istorice care au devenit virale online, iar compania a retras funcţia săptămâna trecută, spunând că o va relansa în săptămânile următoare.

”Ştiu că unele dintre răspunsurile sale au ofensat utilizatorii noştri şi au arătat părtinire – pentru a fi clar, este complet inacceptabil şi am înţeles greşit. Nicio AI nu este perfectă, mai ales în această etapă emergentă a dezvoltării industriei, dar ştim că ştacheta este ridicată pentru noi”, a spus Pichai.

Ştirea urmează după ce Google a schimbat numele chatbotului său din Bard în Gemeni, la începutul acestei luni.

Nota lui Pichai afirmă că echipele au lucrat non-stop pentru a rezolva problemele şi că Google va institui un set clar de măsuri şi schimbări structurale, precum şi ”procese de lansare îmbunătăţite”.

”Întotdeauna am căutat să oferim utilizatorilor informaţii utile, precise şi imparţiale în produsele noastre. De aceea oamenii au încredere în ele. Aceasta trebuie să fie abordarea noastră pentru toate produsele noastre, inclusiv produsele noastre emergente de AI”, a scris Pichai în notă.