x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.3181
string(16) "instant-articles"

Ea este femeia care îi va trage la răspundere pe TUDOREL TOADER

Modificările radicale din domeniul Justiției nu au trecut neobservate de oficialii Comisiei Europene care vor face o vizită la București în zilele următoare.

Author: Mihai Voican | Sursa: PLAYTECH | Publicat: 08.11.2018, 9:56

Peste zece zile, Vera Jourova va face o vizită în România pentru a discuta modificările din domeniul Justiției implementate de Tudorel Toader. Jourova este comisarul european pentru Justiție din cadrul Comsiei Europene de la Strasbourg.

 

Vizavi de intențiile cu care va veni în România, comisarul european a făcut mai multe declarații într-un interviu acordat publicației Business Review.  Printre altele, a atras atenția asupra faptului ca va fi publicată peste câteva zile o opinie legată de cele mai recente schimbări la legile justiției din România. Încercând să nu fie foarte radicală în formulări, a menționat totuși că independența judecătorilor este esențială pentru dezvoltarea democratic a unei țări. Practic, a implicat că situația actuală din țara noastră contravine într-o oarecare măsură principiilor democrației europene.

 

“Am informat România despre calea care ar trebui urmată pentru a ieși din criza Justiției și urmează să publicăm raportul MCV, care conține un set complet de recomandări legate de menținerea unei calități ridicate a sistemului judiciar și de urmărire penală și aștept cu nerăbdare dialogul cu reprezentanții români”, a afirmat Vera Jourova.

 

Articolul integral pe PLAYTECH