Fiscul își deschide magazin online

Fiscul își deschide magazin online. Este vorba despre un magazin online cu bunurile confiscate de ANAF. Toate obiectele vor fi scoase la licitație. După a treia licitație, obiectelor scumpe li se va aplica o reducere de 50%.

Ministerul de Finanțe a anunțat că va crea o platformă unde vor fi postate toate bunurile confiscate și comercializate, în scopul recuperării prejudiciilor aduse statului român de infractori.

În prezent, sunt organizate doar licitații fizice. Anunțurile cu bunuri valoroase vândute la prețuri mici sunt mai greu de găsit pe site-ul instituției. Bunurile scoase la licitație și postate pe site-ul web al Fiscului sunt confiscate de la datornici. Autoturismele și terenurile sunt cele mai căutate.

Totuși, ajung la licitație și produse mai scumpe, precum avioane, vagoane de tren, imobile sau mașini de lux. Uneori, aceste obiecte sunt vândute la nici jumătate din valoarea lor de piață. Săptămâna trecută, de exemplu, ANAF a încasat aproximativ 1.400.000 de lei după vânzarea de metale și pietre prețioase.

În zilele următoare, vor fi licitate șase imobile în valoare de aproape două milioane de lei. Dacă doriți să profitați de oferte, trebuie să accesați secțiunea „Anunțuri” disponibilă pe site-ul ANAF. Acolo veți găsi listele cu bunurile sechestrate valorificate prin licitație, pentru fiecare județ în parte.

În cazul în care un bun ajunge la a doua licitație, prețul scade cu 25%. La a treia licitație, reducerea este de 50%. Totuși, găsirea acestor licitații este o adevărată loterie.

Pe lângă site-ul web, Fiscul a creat o pagină pe o rețea de socializare unde sunt postate constant fotografii, adesea alb-negru sau de slabă calitate, cu obiecte confiscate. Ministerul de Finanțe a lansat o licitație pentru realizarea unei platforme unde aceste bunuri să fie vândute online.

Transparența nu este suficient de bună. Nu există cineva care să urmărească permanent site-ul Fiscului pentru a participa la o anumită licitație. Atâta timp cât licitațiile sunt fizice și necesită deplasare la locul respectiv, acest lucru este dificil pentru participanți și înseamnă mai puțini bani încasați de ANAF din executarea silită a diverselor bunuri.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed