x


  • EUR
    4.8730
    USD
    4.1103
string(16) "instant-articles"

FOTOGRAFIA care ne lasă mască! VIRUSUL a lovit crunt România

România are mai multe decese din cauza coronavirusului decât Bulgaria, Ungaria, Grecia, Slovenia, Slovacia și Republica Cehă la un loc.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.06.2020, 9:29

România este țara cea mai afectată de coronavirus din rândul statelor UE situate în estul și sud-estul Europei. Conform datelor disponibile luni dimineața, 15 iunie, România are mai multe decese decât Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Slovenia, Slovacia la un loc. La fel se prezintă și situația la numărul de infectări. Totuși, la numărul de teste la milionul de locuitori, România se află în fața Bulgariei, Greciei și Ungariei, dar după Republica Cehă, Slovenia și Slovacia. Țara noastră a efectuat până în prezent 29.133 de teste la milionul de locuitori, în timp ce Republica Cehă are la activ 46.359, Slovenia a făcut 42.692, iar Slovacia 36.033. Ungurii au făcut 24.194, grecii 24.069 și bulgarii 15.033. E adevărat că România este țara cu cea mai numeroasă populație în rândul statelor menționate.

 

 

 

 

În ultimele zile, România a cunoscut o creștere evidentă a numărului de cazuri de infectare. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății, a spus că numărul mare de cazuri noi de coronavirus este cauzat de relaxarea măsurilor și susține că trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. „Avem patru zile de creștere evidentă, și, dacă comparăm cu cifrele de la 15-20 mai, este o crestere semnificativă. Aici sunt doua tipuri de elemente, sunt măsurile de relaxare și cred că mai e un lucru foarte important, să nu cedăm tentației de a crede că această epidemie a dispărut și să păstrăm măsurile”, a declarat Alexandru Rafila la  Digi 24.

 

Medicul Raed Arafat a transmis sâmbătă un mesaj disperat către populație. Asta după ce România se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus. ”Putem ajunge să nu mai stăpânim situația. Regulile de distanțare și de igienă trebuie respectate”, a spus acesta.

Infectările cu coronavirus sunt în creștere de la o zi la alta. O arată datele oficiale transmise zilnic de Grupul Strategic de Comunicare.

Dacă pe 10 iunie, România avea raportate 150 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, ieri, 14 iunie, au fost 320 de noi infectări, în decurs de 24 de ore.