Gazprom A OPRIT livrările de gaze! Se adâncesc problemele în Europa

Temerile Europei par să se adeverească, iar în această iarnă, mai multe țări membre ale UE s-ar putea confrunta cu probleme la nivelul gazelor.

Producătorul rus de gaze Gazprom a anunțat sâmbătă că a încetat să mai furnizeze gaze vecinei Letonia, acuzând-o că a încălcat condițiile de retragere a gazelor.

Menționăm faptul că până acum, Rusia a întrerupt deja livrările de gaze către Polonia, Bulgaria, Finlanda, Olanda și Danemarca, care au refuzat să plătească pentru gaz, în conformitate cu un ordin al președintelui Vladimir Putin care cere deschiderea de conturi în ruble la o bancă rusă.

Totodată, Rusia a oprit și vânzările de gaze către Shell Energy Europe din Germania.

În declarația de sâmbătă, Gazprom nu a precizat care sunt condițiile de retragere a gazelor pe care Letonia le-ar fi încălcat, transmite Reuters.

Măsura luată de Gazprom vine la o zi după ce firma letonă de energie Latvijas Gaze a declarat că a cumpărat gaz din Rusia și a plătit în euro.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Latvijas Gaze a declarat vineri că gazul cumpărat de companie nu provenea de la Gazprom. Latvijas Gaze nu a vrut să-și numească furnizorul, invocând confidențialitatea afacerilor.

Latvijas Gaze nu a răspuns la solicitarea de comentarii sâmbătă, după anunțul Gazprom.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri