AcasăEconomieHotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, a fost deschis oficial în Centrul Vechi...

Hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, a fost deschis oficial în Centrul Vechi al Capitalei, în urma unei investiţii de 42 de milioane euro

“Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management inaugurează hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, o investiţie de 42 de milioane euro în Centrul Vechi al Capitalei”, a anunţat grupul.

Reprezentanţii comaniei se aşteaptă la un grad de ocupare de 40% până la finalul anului.

“Sperăm la un grad de ocupare de 40% până la sfârşitul anului. Acum, la câteva zile de la deschidere, gradul de ocupare este deja de 10%. Sperăm că nu este ultimul proiect pe care îl realizăm în România”, a declarat Igor Onuta, director Apex Alliance Romania.

Fosta bancă se deschide astfel ca un hotel cu 217 camere, care se alătură portofoliului de hoteluri din Bucureşti al Apex Alliance Hotel Management

„După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum un proiect fascinant şi primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel unic, situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş”, a declarat Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management.

Hotelul din Centrul Vechi al Capitalei este primul care intră sub brandul Autograph Collection Hotels în România. Clădirea are statutul de monument istoric, iar lucrările de restaurare au fost realizate cu ajutorul meşterilor locali, care au readus la viaţă designul interbelic din La Belle Époque. 

„Am înţeles că ne ocupăm de confortul clienţilor noştri. Totul în jurul nostru se bazează pe percepţii şi toţi ne dorim şi ne aşteptăm să creăm sau să primim experienţe fantastice, memorabile. Cu Marmorosch Bucharest acesta este obiectivul nostru – să oferim nu doar o cameră, nu doar un bar, ci o experienţă completă în hotel”, a declarat Harmen Silver, director general al Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.

Pentru realizarea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, BCR a fost principalul partener financiar al grupului lituanian.

“Ne bucurăm că putem contribui la revitalizarea zestrei arhitecturale a Bucureştiului, prin susţinerea unui proiect sustenabil de reconversie a unei clădiri istorice, care contribuie la realizarea unui viitor mai bun şi mai sigur pentru Capitală. Sunt numeroase clădiri de patrimoniu în centrul istoric care au nevoie de reabilitări şi modernizări, şi astfel de iniţiative sunt o dovadă de încredere în potenţialul turistic şi de dezvoltare a oraşului. Vedem mulţi investitori interesaţi să contribuie la întinerirea urbană a Bucureştiului, având la bază principii durabile, şi suntem pregătiţi să îi susţinem”, a declarat Bogdan Cernescu, director corporate coverage BCR.

Lucrările pentru consolidarea şi restaurarea palatului Marmorosch-Blank, decorat în stil neoromânesc, au durat trei ani şi au fost conduse de către biroul de arhitectură Cumulus. 

Patrimoniul arhitectural Art Deco şi Art Nouveau include lucrări arhitecturale şi de artă, picturi murale restaurate, mobilier specific pentru activitatea băncii şi multe alte referinţe bancare care se regăsesc la orice pas în Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.

“Clădirea Marmorosch Blank este în sine construită pe un experiment stilistic timpuriu de o incontestabilă valoare”, a declarat arhitectul Adrian Soare, autor principal al proiectului, senior managing partner Cumulus Architecture.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere clasificate în funcţie de stantardele Silver şi Gold, la care se adaugă apartementele Heritage şi Platinum, şi apartamentul Marmorosch Palace.

De asemenea, a fost deschis şi barul Vault, situat chiar în seiful autentic al băncii. Pentru bucătăria rafinată, restaurantul Blank şi Blank Bar & Lounge au fost inspirate de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Marmorosch – Blank Bank.

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituţionali, proprietari sau fonduri de investiţii, pentru hoteluri deja funcţionale sau în faza de investiţie. Compania operează cinci hoteluri în Bucureşti, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town şi The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietăţile hoteliere din România. 

 


 

Ultimele Articole