Începe REVOLUȚIA în Republica Moldova! Partidul Maiei Sandu tocmai a anunțat primele măsuri

Liderul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, primele trei masuri pe care PAS le va lua dupa ce va forma noul guvern. PAS a obtinut o majoritate covarsitoare in Parlament in urma alegerilor de duminica.

„Avem pregatita garnitura guvernamentala si suntem gata sa numim un nou Guvern si sa prezentam public un plan de guvernare pentru urmatorii patru ani.

Vom avea cateva prioritati. In primul rand – curatarea justitiei si lupta cu coruptia, astfel incat procurorii si judecatorii corecti sa aiba unda verde la recuperarea miliardului furat, confiscarea averilor hotilor si celor care fac scheme, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fura pe spatele cetatenilor de rand.

A doua prioritate va fi atragerea investitiilor si fondurilor europene. Noul Guvern va asigura utilizarea corecta a ajutorului de 600 de milioane de euro oferit de Uniunea Europeana pentru recuperare economica, dar si a altor fonduri si investitii ca sa demaram proiecte de infrastructura majore si sa generam revigorare economica, crearea locurilor de munca si oportunitatilor pentru investitii. Tara trebuie ridicata economic, ca sa putem asigura un trai demn pentru fiecare. In acest sens reiteram angajamentul nostru de a ridica pensia minima la 2.000 de lei, ca sa compensam pentru cei mai afectati de cresterile de preturi.

O a treia prioritate trebuie sa fie schimbarea drastica a modului cum functioneaza institutiile statului. Cheltuim prea multi bani pe institutii care nu isi fac treaba. Atat Guvernul, cat si institutiile subordonate Parlamentului vor trece printr-un audit, atat financiar, cat si functional ca sa avem raspunsuri la doua intrebari.

Prima – cat, cum si cine a furat din bugetele institutiilor, ca sa putem stopa aceste scurgeri si pedepsi hotii.

A doua – cum putem creste eficienta institutiei ca sa avem servicii de calitate la costuri mai mici. In acest sens vom fi foarte interesati sa promovam in functii specialistii integri care au fost marginalizati sau amenintati si alungati de sistemul Plahotniuc-Dodon.

Acestea sunt doar cateva din directiile de activitate care urmeaza sa lucram. Transformarea Moldovei este un proces care necesita efort, de aceea suntem dispusi sa incepem lucrul imediat. Avem mandat de la o majoritate a cetatenilor si dupa 4 ani vreau sa am sentimentul datoriei indeplinite si promisiunii tinute”, a mentionat Igor Grosu, citat de Ziarul de Garda.

In urma numararii voturilor din cele 2.150 de sectii de votare, PAS a inregistrat un procent de 52,80% din voturi, depasind astfel categoric Blocul Electoral al Comunistilor si Socialistilor (BECS), care a fost votat de 27,17% din electorat. Datele CEC arata ca Partidul Politic SOR a beneficiat de sustinerea a 5,74% dintre alegatori.

Potrivit datelor finale, PAS obtine 63 de mandate, Blocul Electoral al comunistilor si socialistilor ar obtine 32 si Partidului Sor – 6 mandate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed