Interzis consumul de alcool în această stațiune. Amenzi uriașe

S-a interzis consumul de alcool!

Consumul de alcool pe plajă și pe stradă este interzis în stațiunea din Playa de Palma. Autoritățile locale au luat măsuri drastice, scrie Ziarul Românesc.

Potrivit Monitorului Oficial al Insulelor Baleare, nu mai ai voie să bei alcool pe străzi sau pe plajă. Interdicția se aplică pe Playa de Palma, populară printre germani. Restricția se aplică și în Mallorca și în Ibiza. Autoritățile locale au decis să pună capăt „supra-turismului”. Turismul reprezintă mai mult de 45% din PIB-ul Insulelor Baleare.

Turiștii și localnicii care sunt prinși cu o cutie de bere deschisă în locul „greșit” riscă acum o amendă între 500 și 1500 de euro. Asociația hotelieră din Mallorca a salutat decizia autorităților. Unii jurnaliști se declară sceptici și nu cred că se va termina cu băutura peste noapte.

Patrick Schirmer Sastre, editorialist la „Mallorca Zeitung”, a declarat că intențiile sunt bune. El adaugă că mentalitatea nu se poate schimba peste noapte prin legi și prețuri excesive.

Poliția va monitoriza respectarea interdicției. Potrivit focus.de, turiștii germani sunt cei mai raportați pentru excese în presă. În vara lui 2023 au avut loc conflicte săptămânale, fiind implicați turiști beți care se clatină pe străzi și devin agresivi. Decretul interzice și navelor de petrecere și cu consum de alcool să se apropie la mai puțin de 1852 km până la 31 decembrie 2027.

Spania a adoptat o nouă lege controversată prin care se stipulează că este perfect legal ca proprietarii de restaurante să perceapă un tarif mai mare pentru clienții care stau la umbră într-una dintre cele mai fierbinți provincii ale țării.

Proprietarii vor percepe un preț separat față de consumația propriu-zisă, pentru mesele care sunt puse la umbră și nu la soare.

Patronii nu au voie totuşi să perceapă mai mult pentru locurile din restaurante și baruri care asigură o priveliște mai frumoasă și ar putea fi raportați și pedepsiți dacă încalcă regulile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed