Iohannis critică OUG pe legile justiției și acuză netransparență totală din partea Guvernului

0
Iohannis critică OUG pe legile justiției și acuză netransparență totală din partea Guvernului

“Această OUG e foarte îngrijorătoare. Avem multe lucruri de discutat. Bunăoară pensionarea magistraţilor e o chestiune pe care am semnalat-o, am cerut Parlamentului o reevaluare. Nu au făcut-o, apoi ministrul Justiţiei să vină fără o evalurea transparentă, să schimbe articole, dar nu a rezolvat problema, pur şi simplu le-a amânat. S-au introdus pentru noapte noi condiţii pentru procurori. Se ignoră avizele”, a afirmat Klaus Iohannis.

 

Şeful statului a adăugat că nu se legiferează corect şi că liderii coaliţiei PSD-ALDE nu vor să se consulte cu partenerii străini, ceea ce nu este o cale bună care să rezolve problemele în justiţie din ţara noastră.

 

 

„Nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă ca legiferarea să se facă transparent şi ţinând cont şi de opiniile sistemului. Ori se vede că PSD-ALDE nu doreşte să legifereze tansparent, să se consulte cu partenerii. Nu e calea bună care va duce la pace socială şi nu va rezolva problemele în justiţie”, a precizat șeful statului.

 

Președintele a mai spus că OUG-ul nu poate acționa retroactiv și a menționat că așteaptă să vadă dacă Victor Ciorbea va ataca la Curtea Constituțională actul normativ

 

„Nicio lege nu e retroactivă şi nicio OUG, dar ştim că sunt solicitări către Avocatul Poporului pentru a sesiza CCR şi eu voi aştepta în continuare şi apoi voi intra mai mult în detalii”, a adăugat Iohannis.

 

Șeful statului participă la reuniunea liderilor europeni din cadrul Consiliului European, acolo unde discuțiile se vor axa pe Brexit, migrație și securitate internă.