Iohannis: Nu există niciun temei pentru sesizarea CCR; Putem să înţelegem că Toader este nemulţumit că nu i s-a acceptat solicitarea de revocare

„După părearea mea nu există niciun conflict și niciun temei pentru o sesizare a Curții Constituționale. În Tot procedeul început de ministru cu solicitarea de revocare, solicitarea avizului și, în final, decizia mea, legislația în vigoare a fost respectată sută la sută, iar după cum cu țoții cunoaștem legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu revocarea. Deci nu există niciun temei. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partenre sau unei instituții să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva. Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat solicitarea, dar de acolo şi până la un conflict constituţional este cale lungă”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Întrebat despre faptul că Tudorel Toader s-a plâns că nu a primit motivarea privind respingerea revocării din funcție a procurorului șef și că are nevoie de ea pentru a sesiza CCR, Iohannis a răspuns: „Poate nu s-a uitat în poștă. I-am trimis o scrisoare a doua zi după ce am făcut declarația de presă, chiar la prima oră. Poate a lipsit de la Minister, s-a mai întâmplat”.

 

 

 

După ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, Tudorel Toader a scris pe Facebook: „Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA”.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri