Își BAT JOC de România: Gunoaiele străinilor, importate PE FURIȘ şi ascunse în satele României

Este vorba despre depozite clandestine, care fuseseră mascate cu baloţi de paie. De curând însă, un localnic le-a descoperit şi le-a filmat. Înregistrarea a ajuns la primar, apoi la inspectorii de la Garda de Mediu.

Sunt sute de tone de deşeuri textile, ascunse de ochii autorităţilor, zac de anul trecut în fosta fermă din satul Ineu, scrie antena3.ro.

„Aici totul este mascat de baloţi de paie, baloţi înalţi, nu aveai cum să îţi dai seama, fiind şi o stână de oi aici, grajd de animale, de vaci. Pur şi simplu, ai fi putut să crezi că este un depozit de furaje pentru animale”, a spus Dumitru Togor, primarul din Ineu.

Gunoiul ar fi fost adus ilegal din Italia, cu zeci de tiruri. Primarul le-a descoperit de curând, după ce un localnic i-a trimis un filmuleţ cu depozitul improvizat.

Inspectorii de la Garda de Mediu au găsit şi într-un sat alăturat un depozit clandestin.

„Am descoperit peste 700 de tone de deşeuri nepericuloase din hârtie, cartoane, textile, cauciuc”, a afirmat Mihai Togor, director Garda de Mediu Bihor.

Deşeurile textile ar fi urmat să fie arse sau reciclate, iar cele din cauciuc ar fi trebuit să ajungă în Republica Moldova. Inspectorii de la Mediu i-au găsit pe cei care le-au adus şi au dat

Cazul este acum şi în atenţia procurorilor, care au deschis un dosar penal.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed