Italianul care a venit în vizită în România şi NU a mai plecat. Acum inventează arome de cafea!

Contabil de meserie, dar neprofesând niciodată, el şi-a deschis la început în Arad o firmă de demolare, apoi a început să facă comerţ cu cafea. Cum face parte din cadrul Institutului Internaţional al Degustătorilor de Cafea, a creat singur o aromă din 12 feluri de cafea Arabica. Produsul lui a intrat de curând pe pieţele din România.

 

Noua aromă a fost lansată la Arad în prezenţa lui Corrado Paganotto, omul din spatele acestei afaceri, mentorul lui Vincenzo Zinni.

 

Acesta din urmă ne-a dezvăluit şi cum se bea un expresso de calitate. „Pentru a bea o cafea espresso corect, cantitatea în aceasta trebuie să fie de maxim 30 ml. Trebuie să fie extrasă de la un expresor de cafea. Trebuie să aibă un caimac de culoarea alunii, un maro nici prea închis, nici prea deschis.Conţinutul de cofeină la o cafea lungă făcută la un expresor de cafea e mai ridicat decât într-o ceaşcă de cafea espresso. De fapt putem bea liniştiţi 3/4 espresso pe zi. În spatele rezultatelor perfecte într-o ceaşcă se află profesionalitate şi din parte celui care creează amestecul, şi din partea cel care prăjeşte amestecul, şi din partea celui care reglează expresorul în funcţie de amestec, şi nu în ultimul rând este important şi modul în care barmanul extrage produsul finit”, spune Vincenzo Zinni.

 

SURSA: adevarul.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed