La mulți ani, Nicu Alifantis, la 70 de ani: „Nu am nostalgii ori regrete!” Va sărbători așa cum și-a dorit

Unul dintre cei mai iubiți artiști români, Nicu Alifantis împlinește astăzi 70 de ani.

O vârstă pe care o sărbătorește așa cum și-a dorit, în mijlocul celor care îl iubesc, la Opera Națională din București. Cantautorul va cânta de ziua sa alături de Orchestra instituției, trupele Fragile Band și proiectele sale, ZAN și Simphonicu.

Cântăreț, compozitor și poet, om de teatru, Nicu Alifantis împlinește astăzi 70 de ani și 50 de ani pe scena teatrului și cea muzicală. În toată această perioadă, s-a străduit să popularizeze spectacole de calitate, recomandate prin numele și renumele său.

La mulți ani, Nicu Alifantis, la 70 de ani: „Nu știu dacă să fiu vesel sau posac, mândru sau modest, entuziast ori melancolic

La bilanț, Alifantis duce mai departe un număr admirabil de apariții scenice live, aproape 6000, dintre care în primii 30 de ani de carieră teatrală și muzicală a trecut de impresionantul număr de 4000 de concerte (1973-2003). „Nu știu dacă să fiu vesel sau posac, mândru sau modest, entuziast ori melancolic. Nu am nostalgii și nici regrete. Mă simt împlinit și-atât. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toți acești ani, Sorții că am făcut ce mi-a plăcut și Vouă că mi-ați fost alături”, spune Nicu Alifantis.

La mulți ani, Nicu Alifantins  la 70 de ani!

Cariera artistului cuprinde 30 de albume de studio, coloană sonoră pentru 19 lungmetraje cinematografice și compoziții muzicale pentru 121 de piese de teatru. A urcat de mii de ori pe scenă, însă nu poate uita prima sa apariție la televiziune. S-a întâmplat în 1973 la emisiunea Tele Top.

Din 1975, Nicu Alifantis a fost angajat la Teatrul „Maria Filotti” din orașul natal, iar un an mai târziu i-a apărut primul disc, „Cântece de noapte”. Popularitatea și-a câștigat-o în spectacolele Cenaclului Flacăra, dar și în sălile de teatru. „Decembre”, „Ce bine că ești”, „Umbra”, „Ploaie în luna lui Marte”, „Emoție de toamnă” ori „Dacă tu ai dispărea” se numără printre marile succese muzicale ale artistului aniversat astăzi la 70 de ani.

Numele solistului va personaliza chiar 100 de instrumente sub titulatura de „Ukulele Soprano Mahon Nicu Alifantis 50, the Anniversary Limited Signature Series”. Mai nou, prin municipalitatea brăileană, urbea unde s-a născut și format artistul folk, va circula și un tramvai modern cu numele de Nicu Alifantis.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed