Incredibil! Una dintre cele mai influente personalități ale muzicii românești, lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în UCMR!

Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în UCMR! În opinia muzicologilor, liderul celei mai influente formații pop-rock românești, artistul a cărui opera a influențat generații de artiști români, nu a reușit să întrunească punctajul necesar admiterii.

Artistul care a lansat cu fenomenul cultural Phoenix câteva din cele mai cunoscute și ascultate cântece din istoria muzicală românească a fost anunțat în scris de faptul că a fost respins ca membru al UCMR.

Covaci Haase Nicolae, cunoscut de generații drept Nicu Covaci, s-a aflat ani la rând în proces cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, de asemenea, cu Centrul Național al Cinematografiei și Electrecord pentru pretinse drepturi de autor de pe urma muncii sale, reprezentative cântece din patrimoniul muzical românesc.

La multi ani, Nicu Covaci!

Lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în UCMR!

”Stimate domnule Nicole Covaci,

Vă informăm prin prezenta că Biroul Secției de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România s-a întrunit în ședință și a analizat lucrarea scrisă pec are ați susținut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat candidaților care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realiată de Dvs. a fost evaluate cu media de 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului porivitor la admiterea în UCMR. În conformitate cu Statutul și Regulamentul UCMR, Biroul Executiv a dispous informarea DVS. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR” .Semnat Nicole Gheorghiță, vicepreședinte UCMR, conform notei din data de 13.03.2023, publicată de comentator.ro.

Lui Nicu Covaci i-a fost refuzată intrarea în UCMR! Artistul care a riscat enorm pentru a schimba destinul muzical al formației Phoenix, și-a căutat dreptatatea în tribunal în ultimii 20 de ani, considerându-se neîndreptățit în ceea ce privește renumerațiile primite de pe urma creației sale. Nicu Covaci nu ascunde faptul că nu are o situație financiară extraordinară și că chiar și continuitatea formației Phoenix al legătură cu anumite sacrificii pe care le face.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed