AcasăPoliticMarcel Ciolacu: Mă bucur că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din...

Marcel Ciolacu: Mă bucur că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „se bucură foarte mult” că prim-vicepreşedintele PNLRareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Declarația vine după un anunț al ministrului Muncii, Marius Budăi, privind mărirea pensiilor, care a fost criticat de liberali pentru că nu a fost discutat în coaliție.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunţ. Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă”, a spus Ciolacu.

„Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat şi cu specialiştii partidului şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”, a adăugat el. Ciolacu spune că e important că cele două partide sunt de acord că e nevoie de o creștere a veniturilor pentru pensionari. „Cred că trebuie să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim la 3000 de lei. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Importantă e decizia, că am ajuns la un acord. Cred că au fost nişte propuneri prezentate la întâlnirea cu grupurile parlamentare. Noi megem cu aceste propuneri în coaliţie”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat când ar putrea fi mărite pensiile, șeful PSD a răspuns: „Să nu legăm veniturile românilor de rotaţiile politice. Important e să avem o coerenţă în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculaţii. Cred că avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, a spus el ironic.

Rareş Bogdan a spus recent că PNL vrea o creștere a pensiilor cu 16% şi că ministrul Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu, trebuie să găsească o formulă de creştere a pensiilor sau „să plece acasă”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.