Mini lanseaza un concept car spectaculos la Salonul auto de la Frankfurt

MINI Coupé Concept este o demonstratie unica de design. Valori elementare ale marcii sunt reinterpretate modern folosind tehnologii de ultima ora. Prin acest model sportiv de doua locuri ce urmeaza a fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt (17-29 septembrie 2009), MINI dezvaluie o perspectiva foarte atractiva asupra posibilei evolutii a gamei de modele. Sursa de inspiratie este un motiv caracteristic pentru fiecare model MINI: placerea de a conduce. MINI Coupé Concept reprezinta idealul unui automobil destinat a transforma orice calatorie într-o experienta plina de adrenalina.

MINI Coupé Concept reuneste o serie larga de caracteristici ce reflecta un stil sportiv pur. Oferind numai doua locuri, respecta o filozofie orientata clar catre reducerea semnificativa a maselor pentru un coupe deosebit de dinamic. Dimensiunile compacte, încarcarea perfect echilibrata a celor doua punti si un centru de greutate foarte jos reprezinta punctul de plecare pentru a crea un model MINI cu o agilitate fara precedent.

Proportii puternice si un limbaj de design dinamic creeaza expresia pura a unei prezente sportive si agile. Designul evoca scopul principal pentru care a fost construit acest model – placerea de a conduce.

Automobilul masoara 371, 4 cm lungime, 168,3 cm latime si 135,6 cm înaltime. Prin aceste dimensiuni si proportiile atletice, MINI Coupe Concept iese în evidenta ca un model sportiv si plin de forta.

MINI Coupe Concept reprezinta un nou reper important în evolutia marcii, prezentat cu ocazia celei de-a 50-a aniversari MINI. Prototipul preia valori fundamentale ale marcii si le amplifica prin design si tehnologie. Automobilul beneficiaza de tehnologiile EfficientDynamics care se regasesc la MINI sub brandul MINIMALISM, pentru promisiunea de a oferi mai multa placere de a conduce cu emisii si consum scazute.

Prototipul este proiectat sa foloseasca cel mai puternic propulsor disponibil pentru MINI în acest moment – 1,6 litri twin-scroll turbo, motorul care echipeaza acum modelele John Cooper Works. Cu o putere maxima de 211 cp si un cuplu care urca pâna la 260 Nm (280 Nm la Overboost pentru reprize scurte de acceleratie maxima) MINI Coupe Concept este construit pentru a depasi performanta suprema a MINI John Cooper Works.

La interior, doua timere Chronoswiss, plasate la stânga si la dreapta turometrului, fac o legatura între era analogica a clasicului Mini si era digitala MINI. Primul este un cronometru pentru masurarea timpilor de circuit, cel de-al doilea este un ceas propriu-zis.

Accentele sportive se regasesc constant în limbajul de design al modelului, la interior si exterior. Un alt prototip, prezentat cu 4 ani înainte de relansarea marcii, arata ca aceasta filozofie a alimentat mereu inspiratia desginerilor MINI. MINI Concept Monte Carlo a fost prezentat în 1997 – un model cu doua locuri si motor amplasat central. O serie de elemente de design prefigurau noua gama MINI. În acelasi timp modelul evoca cele mai importante performante ale marcii în sporturile cu motor – victoriile în prestigiosul Raliu de la Monte Carlo.

Popularitatea marcii MINI a crescut constant, o data cu portofoliul de modele. MINI a evoluat dincolo de restrictiile mobilitatii urbane, deschizând noi optiuni de a câstiga noi grupuri tinta. Manevrabilitatea agila si sportiva reprezinta cheia pentru a savura stilul autentic MINI în orice circumstanta. Gama actuala de modele raspunde unui set de stiluri foarte variate. MINI, MINI Clubman si MINI Cabrio, fiecare cu un caracter bine determinat, ofera o interpretare proprie a experientei marcii. Si acum, noul MINI Coupe Concept ofera placerea de a conduce în cea mai concentrata forma, printr-o constructie ultra-usoara.

Prin întreaga sa prezenta, masina este desenata sa inspire placerea de a conduce, dar ofera de asemenea un stil individual, tip MINI. Acestea sunt ilustrate nu numai de liniile exteriorul, dar si prin designul interior conceput de la început pentru un condus sportiv.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed