Ministrul Bogdan Ivan, după suplimentarea bugetului pentru digitalizarea CNAS: 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru ca sistemul de gestiune al cardurilor de sănătate să nu mai înregistreze niciodată blocaje

”100 de milioane de euro pentru digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate CNAS actualizarea Platformei Informatice pentru Asigurările din Sănătate PIAS, cu accent pe securitatea cibernetică. Parteneriatul dintre MCID şi Ministerul Sănătăţii dă rezultate. Astăzi, proiectele esenţiale de digitalizare ale Ministerului Sănătăţii au fost suplimentate cu 30 de milioane de euro. În total, 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru ca sistemul de gestiune al cardurilor de sănătate să nu mai înregistreze niciodată blocaje”, a transmis, luni seară, ministrul Bogdan Ivan.

Acesta s-a referit la termenul de implementare, anul 2025: ”Până atunci, peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS”.

Potrivit ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării noua platformă PIAS va avea funcţionalităţi noi, va asigura optimizarea fluxurilor de date, va permite digitalizarea completă a actului medical şi va asigura interoperabilitatea sistemelor informatice.

”Mii de ore câştigate de personalul medical şi de pacienţi, care nu vor mai plimba hârtii”, a mai transmis ministrul.

În repetate rânduri furnizprii de servicii medicale, medicamente şi dispozivite medicale s-au pplâns de blocarea sistemului care nu le-a permis să valideze serviciile.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed