x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(7) "politic"

Ministrul Șova: Asta nu e grevă, e boicotul unor companii

Ministrul Lucian Sova este de parere ca actiunea pe care transportatorii au organizat-o joi n-a fost, de fapt, o greva. Mai degraba a semanat cu un boicot organizat de niste companii care tin de bani si nu vor sa-i lase si pe altii sa faca transport, a apreciat ministrul Transporturilor.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 11.10.2018, 14:25

“Astazi, in Romania, sunt autorizate pentru transport de persoane pe rute regulate 3.118 firme. Astazi, in Romania, fac transport de persoane pe rute regulate 325 de firme. Sunt autorizate peste 29.000 de autobuze pentru astfel de curse.

Am inceput elaborarea unui proiect de ordin de ministru pentru reglementarea transportului de pasageri pe rute interjudetene in conformitate cu reglementarile europene. Proiectul a parcurs etapele dezbaterii publice si s-a discutat chiar mai pe larg, pe forumuri de specialitate, in reviste de transport si in alte medii.

Acest ordin isi propune eliminarea exclusivitatii unei firme pe un traseu. Pasagerii vor avea posibilitatea (dupa adoptarea ordinului – n.red.) sa aleaga intre mai multe oferete de transport. Vor fi preturi concurentiale in piata.

Daca in Romania astazi doresti sa faci transport pe curse regulate Bucuresti-Madrid parcurgi o perioada de evaluare de o luna si poti face transport.

Dar de 15 ani niciun transportator altul decat cel care a ocupat primul traseul – probabil acum 15 ani – nu poate face transport de la Bucuresti la Urziceni pe curse regulate de pasageri. In viziunea celor care combat modificarile, asa ar si trebui sa ramana lucrurile. (…)

 

Articolul integral pe ZIARE.COM