Mohammed bin Salman, prințul Arabiei Saudite: “Orientul Mijlociu este noua Europă”

0
Mohammed bin Salman, prințul Arabiei Saudite: “Orientul Mijlociu este noua Europă”

Într-o declarație surprinzătoare cu privire la Qatar, cu care Riadul şi-a întrerupt relaţiile în iunie 2017, a elogiat economia vecinului său, afirmaţii absolut inedite ale unui oficial saudit cu privire la această ţară după ruptura dintre ele.

 

“Cred că Orientul Mijlociu este noua Europă”, a afirmat prințul la Forumul Internațional de Investiții (IFI), care s-a reunit la Riad.

 

“În cinci ani, Arabia Saudită va fi total diferită, Bahrainul va fi diferit, la fel şi Kuwaitul. Chiar și Qatarul, cu care suntem în dezacord, are o economie puternică și va fi complet diferit în cinci ani”, a spus Mohammed bin Salman. De obicei, regatul saudit susține că economia Qatarului a slăbit după întreruperea relaţiilor cu Riadul care i-a impus un embargo.

 

Arabia Saudită, Bahrainul, Egiptul și Emiratele Arabe Unite au întrerupt relațiile diplomatice cu Qatarul, acuzându-l că susține grupurile “teroriste” și căruia îi reproşează apropierea de Iranul şiit, marele rival regional al regatului. Doha neagă acuzațiile de sprijin pentru “terorism”.

 

Articolul integral pe G4MEDIA