Mr. Branko Podrumedzic, americanul cu suflet de român care a riscat milioane de dolari în spectacole cu artiști de-ai noștri: ”Mulțumesc profesioniștilor care au dovedit că-și iubesc publicul indiferent de distanță”


35 de ani de muncă în organizat evenimente artistice românești peste ocean, aproape 1000 de spectacole, peste 100 de artiști contractați, milioane de mile străbătute pe șosele și pe calea aerului, zeci de mii de spectatori și câteva milioane de dolari investite în acest business.

De peste trei decenii este sufletul petrecerilor din comunitățile de peste ocean. Este performanța unică, prezentată în cifre, a carierei celui mai titrat impresar artistic din galeria evenimentelor românești de peste ocean, Branislav Podrumedzic.

Branko a construit de unul singur, ce n-au reușit instituții culturale, un pod artistic peste Ocean traversat de mari nume ale spectacolului românesc, actori, muzicieni și muzicanți. A început cu regretații Dan Spătaru, Ștefan Banică Senior, Jean Constantin, Benone Sinulescu, Stela Popescu și Lucreția Ciobanu, ulterior cu  Dinu Iancu Sălăjan, Ansamblul Junii Sibiului, Irina Loghin, Talisman, Loredana, Pavel Stratan, Connect-R, Azur. Cea mai recentă mare provocare a fost primul turneu al unei trupe rock românești în Statele Unite, cel susținut de Cargo, iar, anul acesta, urmează ASIA și Direcția 5.

Ani la rând a organizat ”Taste of Romania”- Chicago, festivalul românesc aflat la cea mai mare distanță față de țară

Mr. Branko Podrumedzic, americanul cu suflet de român. Originar dintr-un sat de lângă Turnu Severin, și stabilit peste ocean din anii ’80, Branko a transformat o afacere culinară, propriul restaurant ”Little Bucharest”, în ”kilometrul 0” al distracției românești din metropola Chicago. Activitățile sale în sânul comunității, ce au culminat cu ”Taste of Romania”, festivalul românesc la cea mai mare distanță de țară, au fost recunoscute chiar și guvernatorul Illinois-ului și de Primăria Chicago, care l-au premiat.  Zeci de mii de români, dar și americani, au gustat must, mici ori sarmale, și s-au prins în hore pe străzi închise circulației rutiere, dat fiind că primăria a înțeles pentru prima dată importanța comunității noastre.

Mr. Branko, așa cum este cunoscut, a adus primii artiști înainte de ’89, asumându-și o mare responsabilitate. Este vorba de muzicanți tradiționali pentru localul său, pe care l-a avut timp de trei decenii în Chicago. Ulterior, recomandat de reușita evenimentelor sale, a devenit cel mai important agent de artiști și muzicanți pentru evenimentele publice și private din marile comunități de români, mai nou de moldoveni, din America.

Branko Podrumedzic, americanul cu suflet de român care, de 3 decenii face spectacole pebtru comunitățile noastre: ”Trebuie să fi un pic nebun să înțelegi nebunia frumoasă a artiștilor, să lucrezi cu aceștia

Scurtând SUA de sute de ori, Branko a consolidat primul circuit concertistic în sânul importantelor comunități, astfel încât artiștii români să poată susțină mai ușor un turneu, în adevăratul sens, cu săli, agenți locali etc.

 ”Trebuie să fi un pic nebun să înțelegi nebunia frumoasă a artiștilor, să lucrezi cu aceștia. Cum trebuie să fi un pic nebun să îți asum astfel de cheltuieli, de aceea puțini încearcă munca mea. Distanțele din America nu sunt scurte ca cele din Europa ori cele dintre orașele din România. Majoritatea artiștilor români care au venit în SUA și-au asumat astfel de aventuri concertistice când puteau să aleagă o cale mai ușoară, iar pentru asta le mulțumesc. Niciunul nu regretă că a cântat pentru compatriții de peste ocean, entuziasmul cu care sunt primiți este cu totul altul, poate și din pricina dorului de țară, de familii. Le mulțumesc acelor artiști profesioniști care au dovedit că-și iubesc publicul indiferent de distanță”, ne spune Branko Podrumedzic într-o română perfectă, limba oficială a afacerii sale, și nu ascunde că, în peste trei decenii de carieră în showbizz, a riscat sume colosale în munca sa transformată în pasiune.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed