Mugur Isărescu mai rămâne la șefia BNR? ”Să mă uit la buletin”

Mugur Isărescu mai rămâne la șefia BNR? Parlamentul hotărăşte cine va fi viitorul guvernator al Băncii Naţionale a României, nu depinde de noi, a răspuns, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, întrebat dacă a luat în considerare un nou mandat.

”Noi nu putem să luăm nicio decizie. Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment şi să dăm consiliului următor o situaţie stăpânită….Nu, nu poate într-adevăr (să fie forţat – n. r.) şi nu poate să forţeze pe nimeni într-adevăr, dar aşa cum s-a întâmplat până acum au loc discuţii responsabile şi serioase între cei care sunt propuşi, cei care sunt şi aşa mai departe. Dar am vrut să vă spun că nu depinde de noi. Până când nu ne cheamă Parlamentul, nu ne apucăm să comentăm. Ne ţinem de treabă”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei, scrie Agerpres.

Jurnaliştii, prezenți la conferința de presă de astăzi, au vrut să ştie dacă Mugur Isărescu îşi doreşte încă un mandat de guvernator și au insistat cu întrebările.

”Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Adică, din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci, a apărut clar această problemă, nu? Nu, tânăr nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci”, a răspuns Mugur Isărescu.

Cel mai longeviv guvernator de bancă din lume

Mugur Isărescu a preluat conducerea BNR din septembrie 1990, fiind în prezent cel mai longeviv guvernator de bancă națională din lume, scrie economica.net. În cei 34 de ani și-a format sau consolidat puternic relații internaționale la toate nivelurile, calitate care i-a permis să ajute România în momente dificile economic, dar și să își păstreze postul în situații în care nu s-a aflat pe aceleași poziții cu cei care conduceau politic țara. Este unul dintre cei mai influenți români, fost premier și fost candidat la alegerile prezidențiale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed