AcasăExterneOficialii pro-ruși din Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojia anunță referendum pentru unificarea...

Oficialii pro-ruși din Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojia anunță referendum pentru unificarea cu Rusia în perioada 23-27 septembrie

Autoritățile pro-ruse de ocupație din autoproclamatele Republici Populare Luhansk și Donețk, teritorii ucrainene invadate de Rusia, au anunțat marți că vor organiza un referendum pentru unificarea cu Rusia în perioada 23 – 27 septembrie, anunță agenția rusă Interfax. Și autoritățile pro-ruse din din Herson și Zaporojie au anunțat marți referendumuri similare, dar nu au anunțat data.

Anunțurile au fost făcute de oficialii pro-ruși care conduc respectivele teritorii ucrainene, intrate însă sub controlul Federației Ruse.

Reamintim că Federația Rusă a recunoscut independența Republicilor Populare Luhansk și Donețk în februarie 2022, odată cu lansarea invaziei pe scară largă în Ucraina.

  • De ce e important: odată ce respectivele teritorii vor intra în componența Federației Ruse (fie și prin referendumuri nerecunoscute de nici o țară în afara Moscovei), Kremlinul va putea anunța eventuale intensificări ale răspunsului armat față de Ucraina pe principiul apărării propriului teritoriu. Doctrina militară a Federației Ruse permite și utilizarea armelor nucleare tactice dacă este atacat teritoriul Federației Ruse.

De asemenea, autoritățile din regiunea Herson au decis să organizeze un referendum privind aderarea regiunii la Federația Rusă, a anunțat marți pe canalul său de Telegram Vladimir Saldo, șeful administrației militaro-civile a regiunii, fără să precizeze o dată exactă, potrivit TASS.

„După ce a luat în considerare apelurile organizațiilor publice și ale locuitorilor din regiune, conducerea administrației regiunii Kherson a decis să organizeze un referendum privind aderarea regiunii Kherson la Federația Rusă. Sunt sigur că conducerea Federației Ruse va accepta rezultatele referendumului, iar regiunea Kherson va face parte din Rusia, devenind un subiect cu drepturi depline al statului unic”, a scris Saldo.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.