OMV a dat în judecată România privind vânzarea gazului din Marea Neagră

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, afirmă, în contextul discuțiilor de luni dintre Guvern şi reprezentanţii OMV, că firma austriacă a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Negră.

Conform fostului ministru al Energiei, articolul 20 care are o clauză de preemţiune, prin care gazul din Marea neagră va fi oferit spre vânzare statului român şi apoi în afara României.

„E o clauză pe care eu am scris-o în legea offshore, evident discutată în coaliţie cu cei doi preşedinţi, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, cu Kelemen Hunor şi cu liderul minorităţilor, toţi patru semnând legea offshore. (..) Ultima mea discuţie cu ei a fost foarte clară, nu se modifică, premierul de atunci a spus la fel, mă bucur că astăzi în aceeaşi formulă, preşedintele PSD a spus la fel”, a arătat Virgil Popescu.

Fostul ministru a precizat că OMV a dat România în judecată pe această clauză.

„Nu cred că are vreo şansă de a câştiga la Curtea de Arbitraj, legea offshore este o lege bună, are o clauză de stabilitate foarte clară”, a mai declarat Virgil Popescu, la emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la Prima News.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed