Orașul românesc care are nevoie URGENT de 15.000 de muncitori. Vor putea fi aduși și din țări din afara UE

0
The worker is connecting the pipes to a domestic gas boiler.


Autoritățile estimează că Județul Arad are o necesitate urgentă de până la 15.000 de lucrători, conform informațiilor citate de Rador, preluate de la Radio Timișoara.

Criza în domeniul forței de muncă îngreunează dezvoltarea afacerilor din Arad. Autoritățile și mediul economic estimează că este nevoie de 15.000 de lucrători, care ar putea fi recrutați din țări asiatice.

Conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, în anul precedent, 855 de angajatori au solicitat aducerea a 14.000 de lucrători din afara UE. În primele două luni ale acestui an, 78 de firme au solicitat deja permisiunea de a importa aproximativ 2.000 de muncitori.

În luna februarie, rata șomajului în județul Arad a fost ușor peste 1%, situație care face dificilă selecția de muncitori calificați sau necalificați pentru firme. Potrivit autorităților, o rată ideală de șomaj ar fi de 4%, conform declarațiilor acestora. Chișineu Criș și Sebiș sunt două orașe din județ cu o rată a șomajului de zero, conform datelor AJOFM. Cele 15.000 de locuri de muncă vacante ar putea fi ocupate de către localnici, însă mulți dintre aceștia nu apar în statisticile de șomaj.

Ca urmare, mai multe companii care aduc muncitori din Asia și-au stabilit sediul la Arad. Mii de persoane din Sri Lanka, Nepal, Pakistan, India și Bangladesh lucrează deja în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.