Patriciu a deschis primul MACRO. VEZI POZE DIN MAGAZIN

MACRO din Braşov are o suprafaţă de vânzare de 960 mp şi o parcare de 60 de locuri. Piaţa agro-alimentară are 52 de tarabe pe o suprafaţă de 260 mp, unde locuitorii din satele învecinate vor putea veni aici să vândă fructe, legume şi zarzavat din producţia proprie.

 

Conceptul MACRO integrează şi pieţe alimentare în care producătorii locali îşi vor putea vinde produsele tradiționale. În primele trei luni, aceștia nu vor plăti chirie și sunt selectați în funcție de calitatea produselor pe care doresc să le comercializeze. Din cele 55 de unități miniMAX care vor fi transformate în MACRO, doar 32 vor avea piețe pentru producători.

 

„Magazinele MACRO nu sunt nici hypermarketuri, nici discountere. Sunt magazine  pentru cei cu punga mai mare care vin cu jeep-ul, dar şi pentru pensionarii care vin cu plasa. Avem şi produse scumpe, dar avem şi produse ieftine. Brânza de burduf  în coajă de fag nu are cum să fie ieftină, iar cine vrea păstrăv afumat, trebuie să plăteasacă” , a declarat Dinu Patriciu.

 

În magazinul MACRO există o zonă special marcată de unde românii pot cumpăra produse tradiţionale, cum sunt preparatele din carne, paste sau vin de la butoi. Un kilogram de jumări costă 40,15 lei, unul de ruladă ţărănească costă 15,59 lei, iar păstrăvul ardelenesc costă 56,05 lei per kg. O caserolă cu carne şi cârnăciori în untură costă 25,25 lei, iar un kg de cârnăciori ardeleneşti costă 25, 45 lei. Vinul la butoi este demisec, alb şi roşu şi costă 4,89 lei per litru.

 

„Mărcile private sunt un farafaslâc al retailerilor din occident. O metodă de a-ţi băga mâna în buzunar când spun că sunt mai ieftine şi calitatea este mai slabă. Nu ne bazăm strategia pe dezvoltarea de mărci private ca mod de păcălire al clientului”, a spus omul de afaceri.

 

Anul viitor, cele două lanţuri de magazine vor ajunge pe profit. În 2010, vânzările au fost de 100 de mil. euro, iar pentru acest an, sunt păstrate estimările de 400-500 mil. euro. În plus, Dinu Patriciu a mai declarat că doreşte să listeze compania Mercadia, care acum numără 5.000 de angajaţi, şi care la sfârşitul acestui an va trece de 10.000, la o bursă importantă.

 

Întrebat ce părere are despre ieşirea României din recesiune, Dinu Patriciu a declarat că nu se poate vorbi de o astfel de situaţie, iar în opinia lui, o creştere solidă a economie este una de 10%.

 

Mercadia Holland BV, companie deţinută  de omul de afaceri Dinu Patriciu are în plan pentru acest an extinderea reţelei la 150 de unităţi MACRO, 1.300 MIC.RO fixe şi 1.000 mobile.

 

“Până acum, am investit 76 mil. euro în Grupul Mercadia, iar investiţia va mai creşte, până va ajunge la 225-250 mil. euro. În  Braşov, vrem să ajunem la 50 de magazine MIC.RO în următoarele luni; acum sunt 35. Magazine MACRO vor mai fi deschise încă trei, la Braşov iar în Bucureşti, pe lângă cel care v-a fi transformat, vom mai deschide alte şase. În fiecare lună deschidem  100 de unităţi MIC.RO”, a declarat Dinu Patriciu.

 

Deşi anul trecut a fost anunţată pătrunderea şi pe piaţa din Republica Moldova, omul de afaceri spune că încă nu a fost deschis nici un magazin şi că piaţa este diferită de cea din România. Acesta a precizat că de la anunţul deschiderii Adevărului de Moldova, a trecut un an de zile, ceea ce a însemna că fie la sfârşitul acestui an, fie la începutul lui 2012, Mercadia îşi va face simţită prezenţa şi în Republica Moldova.

 

Din totalul de magazine MIC.RO deschise până acum, 507 unități, 12-14% dintre acestea sunt conduse de către asociați, iar proporția va ajunge la 80. “Magazinele cu asociați vând cu 25% mai mult față de celelalte, iar câștigul unui asociat este cuprins între 1.500 – 3.000 de euro/lună”, a mai adăugat omul de afaceri. Celor care vor să fie partenerii lui Dinu Patriciu, li se pune la dispoziție marfa și magazinul și primește o cotă parte din profit. Omul de afaceri spune că din sutele de persoane care vor să devină asociați, doar 5% trec examenul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed