Peste 1.600 de posturi de agenți de poliție sunt scoase la concurs. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

0

Poliția Română se confruntă cu o lipsă semnificativă de personal. În încercarea de a umple locurile vacante, polițiștii au organizat mai multe expoziții și demonstrații în parcul Mogoșoaia, în speranța de a atrage tinerii către această profesie.

În special, activitatea criminalistică a stârnit interesul participanților, aceștia fiind fascinați de modul în care polițiștii criminaliști colectează amprente de pe diferite probe.

Cu examenul de admitere în școlile de poliție apropiindu-se, autoritățile doresc să încurajeze tot mai mulți tineri să opteze pentru această carieră.

Sunt disponibile 1600 de posturi

În total, sunt disponibile peste 1600 de locuri, dintre care 1340 la Școala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina și 300 la Școala de Agenți de Poliție Septimiu Mureșan.

Cei interesați să se înscrie pot depune cereri la adresa de email a serviciului de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, respectiv la adresa de email [email protected], conform declarațiilor lui Stoica Dănuț Mirel, reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean.