AcasăPoliticPNL avertizează că nu mai sunt bani de pensii. Replica PSD

PNL avertizează că nu mai sunt bani de pensii. Replica PSD

“Avem nişte declaraţii ale premierului care aş vrea să cred că sunt neştiutoare, nu manipulatoare. Aş vrea să cred că premierul nu poate să facă diferenţa între Pilonul I şi Pilonul II de pensii. Nu poţi să induci în eroare oameni care plătesc şi acumulează în momentul de faţă pentru a obţine o pensie peste 30 de ani, păcălindu-i pe cei care aşteaptă acum o pensie mărută. E un cinism fără margini. Pensiile, care sunt promise acum multor oameni şi care din nefericire se pare că nu pot fi susţinute dincolo de luna noiembrie, sunt prevăzute a fi suportate exact din acumulările pe care le fac copiii acestor oameni.”, a susţinut Raluca Turcan.

 

În replică, Liviu Dragnea a dat asigurări că nu există probleme, însă premierul va veni cu explicaţii în plen, la Ora Premierului.

 

“Din cate stiu eu, nu sunt probleme, dar din moment ce e o solicitare regulamentara, noi, ca oameni civilizati am aprobat în Biroul Permanent şi luni la 16.30 premierul va veni in plenul Camerei Deputatilor la Ora Premierului. (…) In acest weekend, Guvernul va prezenta punctul de vedere despre pilonul II, despre acciza si despre alte masuri guvernamentale adoptate si pe care intentioneaza sa le adopte. Asa am convenit. (…) Si eu, si colegii mei asteptam cu mare interes care este parerea Guvernului.”, susţine liderul PSD.

 

Cât despre contribuţiile care vor trece în sarcina angajatului de la 1 ianuarie 2018, Liviu Dragnea susţine că nu este nevoie ca firmele private să fie convinse să mărească salariile.

 

“Nu trebuie convinsi sa creasca pentru ca ramane aceeasi cheltuiala totala. Angajatul va avea o contributie mai mare la pensie, iar netul va creste datorita reducerii impozitului pe venit de la 16 la 10%. “, a completat Liviu Dragnea.

 

 

Ultimele Articole