Poetul Sorin Poclitaru a deschis o pizzerie culturală! La un concert se poate gusta o ”Pița țăranului venit din Italia” ori ”Pița din ziua de salariu”

Poetul Sorin Poclitaru a deschis o pizzerie inedită chiar acasă la el, în Gura Humorului. Una culturală, la modul propriu!

 Deja a intrat în tradiția locală ca iubitorii de muzică de calitate să-și dea întâlnire printre rafturile pline de cărți cu poezii ale artistului, multe dintre acesta fiind cântate de marii soliști ai genului (de fapt de majoritatea, având în vedere că au dat formă la circa 120 de texte de piese).

Poet atipic, care colindă țara în spectacole muzicale concepute după poeziile sale, și  care, din banii obținuți de pe urma pizzeriei și cărților sale sprijină apariția albumelor folk ori organizează spectacole publice, la pizzeria lui Sorin Poclitaru se gustă nu doar pizza ori hamburgeri ci și concerte pe bandă rulantă.

”Pița de câți bani avem”, ”Pița ca la mama lui Don Corleone”, ”Pița țăranului venit din Italia”, ”Pița din ziua de salariu” ori ”Pița Colesterol” sunt câteva din sortimentele de pizza propuse de localul lui Sorin Poclitaru.

Poetul Sorin Poclitaru a deschis propria pizzerie culturală la Gura Humorului ”Pița țăranului venit din Italia” ori ”Pița din ziua de salariu” fac parte din meniu

Pe lângă activitatea ateprenorială, artistul ale cărui poezii sunt cântate de cunoscuți folkiști, amintim Adrian Beznă, Emeric Imre, Cătălina Stepa, Marius Matache ori frumoasa Ștefania Iacob, Sorin (54 ani) a inițiat un proiect cultural lăudabil ”Să dăm folk la școli”, sub care a colindat instituțiile de învățământ cu apreciați cântăreți. Le-a vorbit, recitat și cântat elevilor de gimnaziu ori liceu.

”La pizzerie puteți citi, bea, mânca și dacă aveți noroc, puteți prinde și un concert de muzică folk. Tot aici puteți întâlni și cărțile mele”, își prezintă Sorin Poclitaru afacerea sa boemă. Din 2009, Sorin Poclitaru a publicat mai mult de 26 de albume de poezii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed