Premierul finlandez Sanna Marin îndeamnă Uniunea Europeană, în Parlamentul European, la Strasbourg, la ”unitate” împotriva ”şantajului” energetic al Rusiei

”Avem nevoie mai mult ca niciodată de unitate, în timp ce Rusia foloseşte energia ca armă împotriva Europei. Şantajarea societăţilor noastre prin aprovizionarea cu energie este un mijloc prin care Rusia să slăbească şi să distrugă susţinerea europenilor a Ucrainei şi distrugerea unităţii noastre”, a denunţat ea în hemiciclul Parlamentului European, la Strasbourg.

”Vom fi în măsură să ieşim din acest şantaj al Rusiei şi din această iarnă, însă avem nevoie de hotărâre şi curaj, de unitate, pentru a reuşi”, a subliniat Sanna Marin, a cărei ţară are cea mai lungă frontieră UE cu Rusia.

Sanna Marin i-a cerut preşedintei Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen – cu o zi înainte ca această să suţină un discurs de politică generală foarte aşteptat la Strasbourg – ”noi soluţii îndrăzneţe” în vederea scăderii preţului electricităţii plătite de către gospodării şi întreprinderi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri